Yemen'deki Olaylar - Son Dakika
Güncel

Yemen'deki Olaylar

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin, Yemen'in Sana kentine düzenlediği hava saldırılarında zarar gören tarihi evler için aslına uygun inşa ve restore çalışmalarına başlandı.

28.11.2015 11:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin, Yemen'in Sana kentine düzenlediği hava saldırılarında zarar gören tarihi evler için aslına uygun inşa ve restore çalışmalarına başlandı.

Yemen Kültür Bakanlığı Tarihi Eserler Müsteşarı Umme Rezzak Cuhaf yaptığı açıklamada, Tarihi kentleri koruma genel kurulu, koalisyon güçlerinin Eski Sana'da tamamı ya da bir kısmı yıkılmış 6 tarihi evi restore ve aslına uygun yeniden inşa çalışmalarına başladığını belirtti.

Çalışmaların UNESCO ile koordinasyon içinde ve hükümetin desteğiyle gerçekleştiği ifade edilen açıklamada, Bu evlerin eski Sana içinde UNESCO'nun dünya kültür mirası listesinde yer alan eserler olduğu hatırlatıldı.

Koalisyon güçlerinin, Yemen'de yaklaşık 8 aydan beri devam eden operasyonları nedeniyle ülkedeki birçok tarihi eser ve tarihi özelliği bulunan bölge zarar gördü.

Husilerin Yemen'deki ilerleyişini durdurmak amacıyla Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri, 26 Mart'ta "Kararlılık Fırtınası" adı verilen hava harekatı başlatmıştı. Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yönetiminin müdahale çağrısı üzerine başlatılan operasyonun 21 Nisan'da sona erdiği açıklanmış, ardından Yemen halkı için artık "Umuda Dönüş" operasyonunun başladığı duyurulmuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yemen'deki Olaylar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da Sabah Saatlerinden İtibaren Sağanak Yağış Etkisi
    06:57 İstanbul'da Sabah Saatlerinden İtibaren Sağanak Yağış Etkisi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. İstanbul'da sabah saatlerinde etkisini arttıran sağanak yağış D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement