Yemen'deki Olaylar - Son Dakika
Güncel

Yemen'deki Olaylar

Yemen'in Şebve kentinde Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ile Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı Halk Direnişi Güçleri'nin (HDG) düzenlediği saldırılarda 13 Husi militanın öldüğü bildirildi.

29.11.2015 22:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yemen'in Şebve kentinde Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ile Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı Halk Direnişi Güçleri'nin (HDG) düzenlediği saldırılarda 13 Husi militanın öldüğü bildirildi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre HDG, Useylan ilçesine bağlı Vadi Bilharis bölgesinde Husilere ait bir devriye aracına saldırı düzenledi. Saldırıda 6 Husi ölürken, araçları kullanılamaz hale geldi.

Koalisyon güçlerine ait uçakların, Useylan'ın Es-Safha bölgesinde başka bir devriye aracına yönelik saldırısında da 7 Husi hayatını kaybetti.

Öte yandan, koalisyon güçlerinin HD'ye gönderdiği 3 tank, 6 devriye aracı, 2 ambulans ve mühimmat yüklü 2 aracın bugün Taiz'e ulaştığı belirtildi.

Dün HDG güçleri, Taiz'in batı cephesini Husilerden kurtarmak için operasyon başlattıklarını duyurmuştu.

Yemen'in üçüncü büyük kenti olan Taiz, aylardır Husiler ve devrik lider Ali Abdullah Salih yanlısı güçler tarafından abluka altında tutuluyor. Taiz, Babu'l Mendeb Boğazı'na açılan coğrafi konumu ve geçen temmuz ayında kurtarılan Aden, Lahic, Dali, Şebve ve Ebyen kentlerinin yer aldığı hat üzerinde yer alması nedeniyle büyük önem arz ediyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yemen'deki Olaylar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement