Yemen'deki Olaylar - Son Dakika
Güncel

Yemen'deki Olaylar

Yemen'in başkenti Sana'nın doğusundaki Furdat Nehm bölgesinde Ensarullah Hareketi (Husiler) ile Yemen ordusu arasındaki çatışmalarda 10 askerin öldüğü bildirildi.

04.02.2016 21:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yemen'in başkenti Sana'nın doğusundaki Furdat Nehm bölgesinde Ensarullah Hareketi (Husiler) ile Yemen ordusu arasındaki çatışmalarda 10 askerin öldüğü bildirildi.

Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, Halk Direniş Güçleri (HDG) ile desteklenen Yemen ordusu, başkente giden yol üzerindeki en büyük dağ silsilesinden Furdat Nehm bölgesinde Husiler ile çatışmaya girdi. Çatışmada 10 asker hayatını kaybederken Husilerden de ölenler olduğu belirtildi ancak sayı verilmedi. Çatışmalarda her iki taraftan da yaralananlar olduğu kaydedildi.

Öte yandan, Taiz'de Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait uçaklar ile HDG güçlerinin saldırılarında 17 Husi hayatını kaybetti, 10 milis yaralandı. Hava saldırılarında ayrıca Husilere ait 3 askeri devriye aracı kullanılamaz hale getirildi.

Husilerin, Taiz'deki ablukayı kırmak ve yardım ulaştırmak amacıyla Et-Turbe ilçesinden hareket eden bir kafileye düzenlediği roketli saldırıda ise 8 kişi yaralandı.

Ağustos 2015'ten bu yana abluka altında tutulan ülkenin güneyindeki Taiz kenti, Husiler ve Salih yanlısı birlikler ile Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri tarafından desteklenen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı Halk Direniş Güçleri (HDG) arasındaki çatışmalara sahne oluyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yemen'deki Olaylar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement