Yemen'deki Şiddet Olayları - Son Dakika
Güncel

Yemen'deki Şiddet Olayları

Sana'nın kuzey bölgelerinde Husiler ile askerler arasında çatışmalarda 20 Husi militanı öldürüldü.

18.09.2014 17:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yemen'in başkenti Sana çevresinde çıkan çatışmalarda 20 Husi militanının hayatını kaybettiği bildirildi.

Sana'nın kuzeyindeki Şamlan bölgesinde Yemen ordusu ile Husi Ensarullah Hareketi'ne bağlı militanlar arasında çıkan çatışmada 20 Husinin öldürüldüğü aktarıldı.

AA muhabirinin edindiği bilgilere göre askerlerin ablukaya aldığı bölgeye kimse yaklaştırılmazken bölgedeki yüksek binalarda silahlı kişilerin gözlem yaptığı ifade ediliyor. Husilerin ele geçirmek istediği bölgelerden olan Şamlan'da askerlerin yanı sıra Ahmar kabilesine bağlı silahlı unsurların da olduğu aktarılıyor.

Başkent Sana'nın dışında cereyan eden son şiddet olaylarında Cevf kentindeki Halk Savunma Komiteleri ile Husi Ensarullah Hareketi arasında çıkan çatışmalarda 4 kişi ölmüş, 10 kişi yaralanmıştı.

-Husiler'den "kuşatma stratejisi"

İran tarafından yönlendirildiği iddia edilen Husi'nin 2004'te öldürülmesinin ardından liderliğini Abdulmelik el-Husi'nin yaptığı grup ile Yemen ordusu arasında o tarihten bu yana zaman zaman çatışmalar yaşanıyor.

Ensarullah geçtiğimiz Haziran ayından bu yana Amran kentini ele geçirdikten sonra ilerleyerek ülkenin kuzey bölgelerini ele geçirmeye çalışıyor. Husi militanlarıylaYemen ordusuna bağlı güçler arasındaki çatışmalar Sana ve Cevf kenti çevresinde yoğunlaşıyor. Cevf ayrıca sahip olduğu doğalgaz ve petrol kaynaklarıyla ülke bütçesine en çok gelir sağlayan Marib kentine yakın olması nedeniyle de ülke için stratejik önem taşıyor. Yerel kaynaklar Cevf'in Husilerin eline geçmesi durumunda hareketin, Marib'e saldıracağını bildiriyor. Ensarullah'ın Amran'dan sonra Cevf'i ve Marib'i ele geçirmesi durumunda ise başkent Sana, Husiler tarafından kuşatılmış olacak. - Sana

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yemen'deki Şiddet Olayları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement