Yemen'deki Uzlaşı Çalışmaları - Son Dakika
Güncel

Yemen'deki Uzlaşı Çalışmaları

Cevf kentindeki krizi sonlandırmak için görevlendirilen komitenin başarısızlığa uğradığı belirtildi.

14.09.2014 20:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yemen'in El-Cevf kentinde meydana gelen şiddet olaylarını bitirmek üzere görevlendirilen arabulucu komitenin başarısız olduğu bildirildi.

Komite üyelerinden Şeyh Muferreh Buhaybah, hükümet güçleri ve Husi militanlar arasında Cevf kentinde yaşanan çatışmaları sonlandırmak üzere Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi tarafından görevlendirilen arabulucu komitenin çalışmalarının başarısızlıkla sonuçladığını belirtti.

Buhaybah, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Arabulucu komitenin, görevi savaşı durdurma noktasında başarısız olduğu ve olaylar daha da büyüdüğü için görevini bitirdiğini duyurdu" dedi.

Başkent Sana, Cevf ve Ma'reb, kentlerindeki kabilelerin kanaat önderlerinin katılımıyla 2 gün önce oluşturulan arabulucu komitenin amacının "hükümet, kabileler ve Husiler arasındaki çatışmayı sonlandırmak" olarak belirten Buhaybah, komitenin iş dağılımı yapmak için ikiye ayrıldığını aktaran Buhaybah, bir kısmının Sa'da kentinde Husilerin temsilcileri diğer kısmın da ordu ve kabile yetkilileri ile iletişime geçtiğini dile getirdi.

Cevf kentinin içinde bulunduğu duruma ilişkin Buhaybah, "Olaylar daha da kötüleşti ve kontrolden çıktı. Kısa bir süre önce de taraflar arasında ölü ve yaralıların bulunduğu şiddet olayları yaşandı" diye konuştu.

"Cevf'te meydana gelen olaylar, ülkenin akil insanları müdahale etmezse mezhep savaşlarına dönüşebilir" ifadesini kullanan Buhaybah, söz konusu durumun ülkenin istikrarını da tehlikeye attığını vurguladı.

Yemen'in kuzeyindeki Cevf kenti, bir süredir Yemen ordusuna destek veren aşiretlerin oluşturduğu Halk Savunma Komiteleri'ne bağlı silahlı aşiret üyeleri ile Husi Hareketi militanları arasında şiddetli çatışmalara sahne oluyor.

Sahip olduğu doğalgaz ve petrol kaynaklarıyla ülke bütçesine en çok gelir sağlayan Marib kentine yakın olması nedeniyle Cevf, ülke için stratejik önem taşıyor. - Sana

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yemen'deki Uzlaşı Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement