Yemin Töreninde Hüzün ve Gurur Bir Arada - Son Dakika
Güncel

Yemin Töreninde Hüzün ve Gurur Bir Arada

Yemin Töreninde Hüzün ve Gurur Bir Arada

Çorum’da temel askerlik eğitimini tamamlayan 365’inci kısa dönem erler yemin etti.

02.12.2016 15:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çorum'da temel askerlik eğitimini tamamlayan 365'inci kısa dönem erler yemin etti. Törende hem Mehmetçikler hem de aileleri gözyaşlarına hakim olamadı.

Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen yemin törenine Garnizon Komutanı J. Alb. Fatih Üstündağ, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Vali Yardımcısı Adem Saçan, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül ve asker yakınları katıldı. Sancağın yerini alması ile başlayan törende 365'inci dönem kısa dönem erler, ellerini Türk bayrağı ve silah üzerine koyarak yemin etti. Yemin töreninin ardından İl Jandarma Alay Komutanlığı'na ilk katılan, eğitim ve sporda başarılı olan askerlere protokol üyeleri tarafından hediye verildi.

Yemin töreninde asker ailelerine seslenen Garnizon Komutanı J. Alb. Fatih Üstündağ, "Değerli anneler ve babalar törenlerle ve dualarla peygamber ocağına uğurladığınız, kınalar yaktığınız değerli evlatlarınız askerliğin temel eğitimini tamamlamış olarak huzurlarınızda ettikleri kutsal yeminle vatan savunmasında yer almaya ve verilecek her görevi yerine getirmeye hazır olduklarını belirtmişlerdir. Bu eser sizin eserinizdir. Ne mutlu sizlere ki gözü vatan sevgisinden başka bir şey görmeyen böyle yiğitler yetiştirdiniz. Ne mutlu sizlere ki asil Türk milletine böyle Mehmetçikler hediye ettiniz. Bu görkemli tabloyu oluşturan evlatlarınız sizlerle gurur duyuyor. Sizler de onlarla gurur duyabilirsiniz" dedi.

"Buradaki anılarınız ömrünüzün sonuna kadar belleklerinizden silinmeyecektir"

Yemin eden askerlere de hitap eden J. Alb. Üstündağ, "Sevgili Mehmetçikler, güzel yurdumuzun değişik bölgelerinden gelen arkadaşlarınızla tanıştınız. Buradaki anılarınız ömrünüzün sonuna kadar belleklerinizden silinmeyecektir. Uğruna nice şehitler verdiğimiz onur sembolümüz bayraklarımız altında, burada hazır bulanların huzurunda gerektiğinde vatan için seve seve canınızı vereceğinize namusunuz, şerefiniz üzerine and içtiniz. Ettiğiniz bu kutsal yemin askerliğiniz boyunca hayatınızdan çıkartmayacaksınız. Bu kutsal ocakta Atatürkçü düşünce sistem ışığında akıl ve bilimi rehber edinen yurt ve yurttaş sevgisi ile dolu milli ahlaki ve insani değerlere bağlı, hukuka ve insan haklarına saygılı, aldığı vazifeyi 'vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır' düsturu ile yerine getiren birer jandarma olarak yetiştirildiniz. Attığınız her adımda mensubu olduğumuz, gurur duyduğumuz jandarma teşkilatının birer mensubu olduğunuzu asla unutmayacaksınız. Göreviniz esnasında her insana değer verecek, suçlu dahi olsa şefkatle yaklaşacaksınız. Kanun, nizam, adalet daima rehberiniz olacak. Taşıdığınız üniformanın yüce Türk milletinin bir simgesi ve şerefi olduğunu unutmayacaksınız" diye konuştu.

Törende duygulu anlar yaşandı

Konuşmaların ardından tören geçişi yapıldı. Kokteylde askerler, aileleriyle kucaklaşarak hasret giderdi. Ailelerin çocuklarıyla buluşmasında duygulu anlar yaşandı. Erlerin yakınları yaşadıkları gurur karşısında gözyaşlarını tutamadı. Askerlerin kimisi anne ve babasına, kimisi ise çocuklarına sarılarak hasret giderdi. Asker kepi giydirilen Özlem isimli çocuk ise törene katılanların ilgi odağı oldu. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yemin Töreninde Hüzün ve Gurur Bir Arada - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.


Advertisement