Yeni Adli Yıl - Son Dakika
Yerel

Yeni Adli Yıl

Yeni Adli Yıl

Türk Büro-Sen Bilecik İl Temsilcisi Cüneyt Taşkesen, yeni modern bir adliye binasında, personeli ve teknik donanımı eksiksiz, çalışanların daha mutlu ve huzurlu olabileceği yeni bir adli yıl dilediklerinin belirtti.

02.09.2014 13:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Büro-Sen Bilecik İl Temsilcisi Cüneyt Taşkesen, yeni modern bir adliye binasında, personeli ve teknik donanımı eksiksiz, çalışanların daha mutlu ve huzurlu olabileceği yeni bir adli yıl dilediklerinin belirtti.

Taşkesen, sendika binasında düzenlediği basın toplantısında, adli personelin yaşadıkları sorunlara değindi. Bilecik ve Bozüyük ilçesinde adliye binalarımız yetersiz, Gölpazarı, Söğüt ve Osmaneli ilçelerine ise hala kaymakamlık binalarında hizmet vermeye çalıştıklarını anlatan Cüneyt Taşkesen, "Duruşma salonları, mahkeme ve savcılık kalemlerimiz, İcra Müdürlüğü, arşivlerimiz yetersiz. Dosyalarımız artık o kadar şişti ki, ne kalemler ne de arşivler artık almıyor. Yemekhanemiz yok. Personel sayımız eksik. Son bir yıldır da personel alımı yapılmadı. Eksiklikten dolayı arkadaşlarımız zaman zaman zorunluluktan dolayı yer değişiklikleri ve ek görevlerle karşı karşıya gelmektedir. Daha önce de dile getirdiğimiz gibi 2012 yılından bu yana memurlarımıza hiç bir kurumda fazla mesai ücreti verilmemektedir" dedi.

"YENİ MODERN BİR ADLİYE BİNASI ÇALIŞANLARI DAHA MUTLU VE HUZURLU OLABİLECEĞİ BİR YIL DİLİYORUM"

Yeni modern bir adliye binasında, personeli ve teknik donanımı eksiksiz çalışanların daha mutlu ve huzurlu olabileceği yeni bir adli yıl dilediklerinin söyleyen Taşkesen," Sosyal Güvenlik Kurumunda 5 Nisan 2014 tarihinde Ankara'da görevde yükselme sınavı yapıldı. Bu sınava Bilecik'ten de arkadaşlarımız katıldı. 25 Nisan 2014 tarihinde sonuçlar açıklandı. Bilecik'deki arkadaşlarımızdan da bu sınavı kazanan arkadaşlarımız oldu. 13-16 Mayıs 2014 tarihlerinde de arkadaşlarımızdan tercihleri alındı, ancak atamalar Danıştay kararı gereği tüm kurumlarda geçerli olmak üzere durduruldu. Yeni bir düzenleme yapılmak üzere ertelendi. 23 Temmuz 2014 tarihli Resmi Gazetede yeniden düzenleme yapıldı. Sosyal Güvenlik Kurumu da (SGK) bu doğrultuda 12 Ağustos 2014 tarihli Görevde Yükselme Sınav Kurulu toplantısında; Sosyal Güvenlik Merkezi Müdür Yardımcısı, Sosyal Güvenlik Mali Hizmetler Merkezi Müdür Yardımcısı ve Memur unvanlı kadrolar için yeniden başarı listesinin ilan edilmesi ile tercihlerin alınmasına müteakip atama işlemlerinin başlatılmasına, şef kadroları için tercih işlemleri ve atama işlemlerinin Şube Müdürü, Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürü, Sosyal Güvenlik Merkezi Müdür Yardımcısı ve Sosyal Güvenlik Mali Hizmetler Merkezi Müdür Yardımcısı atama işlemlerinin tamamlanmasına müteakip boşalan şef unvanlarının birimlerdeki ihtiyaçlar çerçevesinde yeniden değerlendirilerek atama işlemlerinin başlatılmasına karar vermişti. Kamuoyunda SGK'da atamaların yapılacağı yahut iptal edileceğine yönelik çeşitli spekülasyonlar yer almaya devam ediyor. Sınava giren SGK çalışanları ise büyük bir mağduriyet yaşıyor. Fakat Sosyal Güvenlik Kurumu ya da Kurum Başkanı Yadigar Gökalp İlhan bu konudaki sessizliğini halen korumakta" dedi.

"YERLERİ DEĞİŞEN ARKADAŞLARIMIZ MAĞDUR"

Bilecik Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde 10 arkadaşlarının yerlerinin değiştiğini ve yerleri değişen arkadaşlarının mağdur olduğunu dile getirten Taşkesen, "Milli eğitimde, sağlıkta olduğu gibi Türk Büro-Sen'in bağlı olduğu kurumlarda da rotasyon ve yer değişiklikleri sık sık olmakta ve her ne hikmetse Türk Büro-Sen üyelerimiz mağdur olmaktadır. Son olarak gençlik spor il müdürlüğünde 10 arkadaşımızın yerlerinin değiştiğini ve yerleri değişen arkadaşlarımızın mağdur olduğunu da bildirmek isterim. Yer değişikliklerinde daire amirlerimizden il müdürlerimizden hakkaniyetli davranmalarını talep ediyor. Sendikacılıkta etkili olmak, eylem yapmak, hak aramaktır. Birilerinin hakkını ararken birilerinin hakkını yememektir" diye belirtti. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yeni Adli Yıl - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement