Yeni Akit Gazetesi Önünde Silah Seslerinin de Duyulduğu Gerginlik - Son Dakika
Güncel

Yeni Akit Gazetesi Önünde Silah Seslerinin de Duyulduğu Gerginlik

Yeni Akit Gazetesi Önünde Silah Seslerinin de Duyulduğu Gerginlik

Yeni Akit gazetesinin Halkalı'daki binası önünde dün akşam protesto amaçlı toplanan grupla gazete çalışanları arasında yaşanan tartışma silah seslerin de duyulduğu gerginliğe dönüştü

15.01.2015 11:24  Güncelleme: 13:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yeni Akit gazetesinin Halkalı'daki binası önünde dün akşam saatlerinde protesto amaçlı toplanan grupla gazete çalışanları ve görevlileri arasında yaşanan tartışma sırasında silah sesleri duyuldu. Protestocu grup arasında bulunan bir kişinin cep telefonuna kaydettiği görüntülerde art arda 7 el silah sesi duyuluyor. Kaydı yapan kişi bu sırada "gazeten ateş ediliyor şu anda" diye sesleniyor.

PROTESTOCULAR BİNA ÖNÜNDE TOPLANDI

Gazete binası önüne protesto amaçlı giden grupta bulunan bir kişinin kamerasına kaydedip daha sonra sosyal medyada paylaştığı görüntülerde binanın bahçesine çıkan kişilerle protestocular arasındaki tartışma görünüyor. Görüntülerde zaman zaman polis var zaman zaman yok. Bundan söz konusu görüntülerin montaj işleminden sonra paylaşıldığı anlaşılıyor..

TARTIŞMA, KÜFÜRLEŞME, TAŞLAMA VE SİLAH SESLERİ

Giderek yükselen tansiyon bir ara küfürleşmeye kadar varıyor. Protestocular gazete binasından çıkıp kendileriyle tartışan kişinin sarhoş olduğunu söyleyerek "sarhoş akit" şeklinde slogan atıyor. Bu sırada gazete binası taşlanıyor. Binanın cephesine isabet eden cisimlerin çıkardığı sesler duyuluyor. Bazı göstericilerin bu sırada taş atılmasına engel olmaya çalıştıkları, bazılarının da "Beyler memura gelmesin, memura gelmesin" diye çevresindekileri uyardıkları görülüyor.

TOPLAM 7 EL SİLAH SESİ

Olayların en kritik anı ise art arda duyulan silah sesleri. Önce 3 el, daha sonra 4 el olmak üzere toplam 7 kez duyulan silah sesi de cep telefon kamerası kaydına yansıyor. Görüntüyü çeken kişinin bu sırada kaydı sürdürmeye devam ederken "Akit gazetesinden ateş ediliyor şu anda" diye bağırdığı duyuluyor.

"TÜRKÜZ, TÜRKÇÜYÜZ, ATATÜRKÇÜYÜZ"

Sivil ve resmi polislerin grubu uzaklaştırmak için çaba gösteriyor. Grubun "Türküz, Türkçüyüz, Atatürkçüyüz" şeklinde slogan attıkları, eliyle bozkurt işareti yapan bir kişinin de kayda yansıdığı görülüyor.

Protestocular gecenin ilerleyen saatlerinde gazete önünden ayrıldı, polisin bina önündeki önlemleri de arttırıldı. bekleyişi sürüyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yeni Akit Gazetesi Önünde Silah Seslerinin de Duyulduğu Gerginlik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement