Yeni Anayasa ve Başanlık Sistemi - Son Dakika
Yerel

Yeni Anayasa ve Başanlık Sistemi

Yeni Anayasa ve Başanlık Sistemi

Kafkas Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Adem Üzümcü, Türkiye’nin gündeminde ‘Yeni Anayasa ve Başkanlık’ sistemi olduğunu belirtti.

05.05.2016 12:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kafkas Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Adem Üzümcü, Türkiye'nin gündeminde 'Yeni Anayasa ve Başkanlık' sistemi olduğunu belirtti.

Kafkas Üniversitesi (KAÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nce düzenlenen ve Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı ve 25. Dönem AK Partisi Kars Milletvekili Mehmet Uçum'un konuk olarak katıldığı "Yeni Anayasa ve Başkanlık Sistemi" adlı konferansta konuşan Üzümcü, Türkiye'nin 2023 hedefleri için sivil ve yeni bir anayasaya ihtiyaç olduğunu söyledi.

"TBMM TARAFINDAN HAZIRLANAN İLERİ DEMOKRASİYİ İÇEREN BİR SİVİL ANAYASASI OLMALI VE HALKIN OYUYLA REFERANDUMLA BU SİVİL ANAYASA ONAYLANMALI"

Adem Üzümcü, ""Türkiye'nin 2023 hedefleri için sivil yeni bir anayasaya ihtiyacı var. Çünkü mevcut 1982 Anayasası ve bir önceki 1961 Anayasası birer darbe anayasası. Halkın temsilcisi TBMM tarafından değil, darbecilerin belirlediği komisyonlar ve danışma meclisinin hazırladığı siyasi meşruiyeti tartışmalı anayasalar. Oysa ülkemizin, milletimizin iradesinin tecelli ettiği TBMM tarafından hazırlanan ileri demokrasiyi içeren bir sivil anayasası olmalı ve halkın oyuyla referandumla bu sivil anayasa onaylanmalı. Sanırım bu noktada milletimiz ve siyasi partiler hem fikir durumdalar" dedi.

"2023 VE 2071 HEDEFLERİ İÇİN, MİLLETİMİZİN REFAHININ YÜKSELMESİ İÇİN YENİ ANAYASA BERABERİNDE SİYASİ İSTİKRARI SAĞLAMADA DAHA BAŞARILI OLAN BAŞKANLIK SİSTEMİNE İHTİYAÇ BULUNDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM"

Türkiye'de siyasi ve ekonomik istikrar için başkanlık sisteminin sağladığı güçlü siyasi iktidara ihtiyaç olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Adem Üzümcü, "Bir iktisatçı olarak Türkiye'nin ekonomik tarihine baktığımızda görüyoruz ki, Türkiye'de siyasi istikrarın olduğu dönemlerde ekonomik istikrar var. Yani siyasi istikrar ile ekonomik istikrar arasında pozitif ilişki bulunuyor. Örnek: Atatürk Dönemi, Rahmetli Menderes, Rahmetli Özal Dönemi ve Adalet ve Kalkınma Partisi dönemleri. Oysa bildiğiniz üzere koalisyon dönemlerinde ekonomik büyüme yerine ekonominin yerinde sayması, patinaj yapması, hatta ekonomik krizler söz konusu. Özetle, siyasi istikrar için, ekonomik istikrar ve sivil siyaset için, ülkemizin 2023 ve 2071 hedefleri için, milletimizin refahının yükselmesi için yeni anayasa beraberinde siyasi istikrarı sağlamada daha başarılı olan başkanlık sistemine ihtiyaç bulunduğunu düşünüyorum" diye konuştu. - KARS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yeni Anayasa ve Başanlık Sistemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement