Yeni AP Başkanı Tajani Taahhütlerini Yerine Getirecek mi ? - Son Dakika
Dünya

Yeni AP Başkanı Tajani Taahhütlerini Yerine Getirecek mi ?

Yeni AP Başkanı Tajani Taahhütlerini Yerine Getirecek mi ?

Avrupa Parlamentosu'nun yeni başkanı Antonio Tajani taahütlerini yerine getirecek mi ? Birlik ve beraberlik mesajları veren İtalyan asıllı Antonio Tajani Avrupa Parlamentosu'nu daha etkili bir kurum haline getirmeyi hedefliyor: "Her birinizle tek tek köprü kurmak istiyorum.

19.01.2017 00:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa Parlamentosu'nun yeni başkanı Antonio Tajani taahütlerini yerine getirecek mi ? Birlik ve beraberlik mesajları veren İtalyan asıllı Antonio Tajani Avrupa Parlamentosu'nu daha etkili bir kurum haline getirmeyi hedefliyor:

"Her birinizle tek tek köprü kurmak istiyorum. Mevcut kurallara göre hareket edeceğim. Avrupa Parlamentosu'nun yasama yetkileri kurumlararası anlaşmaya göre işleyecek."

Liberal grup başkanı Guy Verhofstadt adaylığını geri çekerek Tajani'yi destekledi. Liberaller ile Avrupa Halk Partisi işbirliğine gitmeyi kararlaştırdı. Liberal Alman Avrupa milletvekili Alexander Graf Lambsdorff konuyu değerlendirdi:

"Avrupa Parlamentosu'nun Brexit müzakerelerinde daha büyük bir rol oynaması, Avrupa Birliği'nde reformlar konusunda, Euro Bölgesi'nin yönetim şekli ile ilgili Avrupa Halk Partisi ile oldukça sağlam bir anlaşma yaptık."

Antonio Tajani'nin Martin Schulz'dan farklı bir başkan profili sergilemesi bekleniyor. 63 yaşındaki Tajani Avrupalı Muhafazakarlar ve Reformcular (ECR) Grubu Başkanı Syed Kamall'ın da kısmen desteğini aldı:

"Bir bildiri yayınladılar. Belli bir siyasi gündemi takip etmeyeceklerini ve liberallere mesafeli yaklaşacaklarını belirttiler."

Antonio Tajani İtalya'nın eski Başbakanı Silvio Berlusconi'ye yakın bir isim olarak tanınıyor. Tajani Berlusconi'nin sözcülerinden biriydi.

Yeşiller Avrupa milletvekili Sven Giegold yeni başkanın tartışmalı bir isim olduğunu söyledi:

"Başkanın kim olduğunu vatandaşlara anlatmak zor.

Berlusconi'nin sözcülerinden biri Avrupa Parlamentosu'nun yeni başkanı oldu. Çekimser oylar bazı endişelerin var olduğunu gösteriyor."

Tajani Berlusconi ile birlikte Forza İtalya partisinin kurucularından biri.

Tajani AB'nin Ulaştırma ve Sanayi'den sorumlu temsilcisi olarak görev yaptığı dönemde dizel otomobillerle ilgili emisyon skandalı patlak vermişti.

Tajani İtalyanca'nın yanı sıra İngilizce, Fransızca ve İspanyolca da konuşunuyor.

Auteur:

Tags:Gepost: 18 januari 2017

Kaynak: Euronews.com

Son Dakika Dünya Yeni AP Başkanı Tajani Taahhütlerini Yerine Getirecek mi ? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ayvacık açıklarında Yunan unsurlarınca ölüme terk edilen 7'si çocuk 14 kaçak göçmen kurtarıldı
    11:12 Ayvacık açıklarında Yunan unsurlarınca ölüme terk edilen 7'si çocuk 14 kaçak göçmen kurtarıldı

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Yunan Sahil Güvenlik ekiplerince Türk karasularına geri itilen 7'si çocuk toplam 14 kaçak göçmen Sahil Güvenlik ekiplerince kurtarıldı. Kaçak göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık ilçesindeki Yabancıları Geri Gönderme Merkezi'ne teslim edildi.

  • İzmir'de kargo firmasına operasyon: 120 bin 800 sentetik ecza ele geçirildi
    11:04 İzmir'de kargo firmasına operasyon: 120 bin 800 sentetik ecza ele geçirildi

    İzmir'in Bornova ilçesinde bir kargo firmasına düzenlenen operasyonda 120 bin 800 sentetik ecza ele geçirildi, 1 şüpheli gözaltına alındı. Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kente kargo aracılığıyla uyuşturucu getirileceği bilgisine üzerine çalışma başlattı. Bornova ilçesindeki bir kargo firmasını takibe alan ekipler, belirtilen iş yerinde önlem aldı. Bir şüphelinin otomobille gelip sentetik eczaların bulunduğu koliyi alması üzerine polis, zanlıyı yakaladı. Kolilerde 120 bin 800 sentetik ecza ele geçirildi. Gözaltına alınan şüphelinin polisteki işlemleri sürüyor.

  • İran: İsrail'in saldırısı hiçbir hasara yol açmadı
    09:59 İran: İsrail'in saldırısı hiçbir hasara yol açmadı

    İran'ın İsfahan eyaletinde meydana gelen patlama sesi, hava savunma sisteminin tanımlanamayan bir cisme ateş açması sonucu gerçekleşti. İran ordusu komutanlarından Siyaveş Mihendust, saldırının hiçbir hasara yol açmadığını belirtti. İran Uzay Kurumu Sözcüsü Hüseyin Dalirian ise saldırıda kullanılan İHA'ların kısa menzilli olduğunu ve İran içerisinden havalanmış olabileceğini aktardı.


Advertisement