Yeni Başkan Delebe Mazbatasını Aldı - Son Dakika
Güncel

Yeni Başkan Delebe Mazbatasını Aldı

Yeni Başkan Delebe Mazbatasını Aldı

Şanlıurfa Baro Başkanlığına seçilen Avukat Hikmet Delebe mazbatasını aldı.

24.10.2014 12:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Geçtiğimiz Pazar günü yapılan seçimde 285 oy alıp Şanlıurfa Baro Başkanlığına seçilen Avukat Hikmet Delebe, dün Haliliye İlçe Seçim Kurulu Başkanı Özgür Yorulmaz'ın elinden mazbatasını aldı.

Şanlıurfa Adliyesi'ndeki baro başkanlığında düzenlenen törenle mazbatasını alan Delebe, birlik ve beraberlik mesajları verdi. Mazbata töreninde konuşan Haliliye İlçe Seçim Kurulu Başkanı Özgür Yorulmaz baronun sivil toplum kuruluşları arasındaki önemine vurgu yaptı.

Yorulmaz, "Şanlıurfa ilinde yapılan baro başkanlık ve yönetim kurulu seçimlerini yaptık. Hikmet Delebe Bey 285 oy ile baro başkanı olarak seçildi. Yönetim kurulunda da seçilen arkadaşlarımız var. Biraz çekişmeli oldu. Aynı oyu alan dört arkadaşımız oldu. Bir kısmı yedekte, bir kısmı yönetim kurulu üyeliğinde itirazları oldu. İtiraz üzerine değerlendirme yaptık. Kıdem durumuna göre, Bülent bey yönetim kuruluna girdi. Barolar adliyelerin ayrılmaz bir parçası. Hep birlikte adaletin tecellisi için uğraşıyoruz. Tek derdimiz budur. Baroların da vazgeçilmez unsuru bu. Yönetim kurulunu ben başkanın şahsında hepsini tebrik ediyorum. Herkese hayırlı ve uğurlu olsun diyorum" diye konuştu.

'TOPLUMSAL OLAYLARA DUYARSIZ KALMAYACAĞIZ'

Farklı listelerden seçime giren herkesi kucaklayan bir yönetim anlayışını benimseyeceklerinin altını çizen baronun yeni başkanı Avukat Hikmet Delebe, bölgede yaşanan sorunlara da duyarlı olacaklarını belirtti.

Delebe,"Baromuz seçimlerini gerçekleştirdi. Seçimlerden sonra, başkan, yönetim kurulu, disiplin kurulu, denetleme kurulu ve delegelerimiz belli oldu. Şu anda biz bir hukuk ailesi olarak, birlikteyiz, biriz. Bizim gayemiz meslektaşlarımıza, mesleğimize hizmet etmektir. Sayın başkanımızda izah etti. Barolar yargının kurucu unsurudur. Yargının olmazsa olmaz bir parçasıdır. Baro aynı zamanda önemli bir STK'dır. Sivil toplum kuruluşları içinde ağırlığı olan bir STK'dır. Baro hukukçulardan oluşan bir sivil toplum örgütüdür. Bu nedenle bizim yönetim anlayışımız hem baroyu kucaklayan, kapsayan bir yönetim anlayışı hem de haktan, hukuktan, insan haklarına dayalı bir yönetim anlayışı. Biz, hem mesleki olarak meslektaşlarımızın yanında alacağız, diğer tarafta da etrafımızdaki toplumsal olaylara duyarsız kalmayacağız. Baro, insan haklarına dayalı bir yönetimin oluşması için elinden geleni yapacaktır. Biraz önce de izah ettim, farklı listelerden yönetim kuruluna girmiş olabiliriz fakat biz baro olarak bir camiayız, bir aileyiz. Bütün baronun renklerini kucaklayan, kapsayan bir yönetim anlayışıyla çalışmamız gerekiyor. Bu bakımdan kurullara seçilen bütün arkadaşlarımı kutluyorum. İnşallah önümüzdeki dönemde çok daha iyi hizmetler, hayırlı hizmetler yapma gayreti içerisinde olacağız. Bu vesileyle baro seçimlerimizin camiamıza, yargı mensuplarına, adliyemize, şehrimize, mesleğimize ve meslektaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Yönetim kuruluna seçilen arkadaşlarımızı da içtenlikle kutluyorum" dedi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Yeni Başkan Delebe Mazbatasını Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement