Yeni Bir Turizm Rotası Olarak Büyük Usta Mimar Sinan Projesi - Son Dakika
Yerel

Yeni Bir Turizm Rotası Olarak Büyük Usta Mimar Sinan Projesi

Vakıflar Genel Müdürlüğü Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği ile TURİNG işbirliğinde; Trakya Kalkınma Ajansının desteklediği "Yeni Bir Turizm Rotası Olarak Büyük Usta Mimar Sinan" projesi kapsamında yaklaşık 40 rehberin katılımıyla Mimar Sinan’ın vakıf eserlerinin ziyaret edileceği program gerçekleştirilecek.

09.09.2016 12:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vakıflar Genel Müdürlüğü Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği ile TURİNG işbirliğinde; Trakya Kalkınma Ajansının desteklediği "Yeni Bir Turizm Rotası Olarak Büyük Usta Mimar Sinan" projesi kapsamında yaklaşık 40 rehberin katılımıyla Mimar Sinan'ın vakıf eserlerinin ziyaret edileceği program gerçekleştirilecek.

Programa İstanbul Rehberler Odasına kayıtlı profesyonel tur rehberleri katılacak. Program için 10 Eylül Cumartesi günü İstanbul'dan hareket edecek olan grup Trakya bölgesindeki Mimar Sinan eserlerini ziyaret edecek. Vakıf medeniyetinin en önemli mimarlarından Mimar Sinan'ın eserleri Vakıflar Genel Müdürlüğü uzman personeli tarafından turist rehberlerine anlatılacak.

Karşılık beklemeden iyilik yapmak amacıyla kurulmuş 50 binden fazla Osmanlı ve Selçuklu vakfının temsilcisi olan Vakıflar Genel Müdürlüğünün tarihi misyonu ve vakıf medeniyetinin en güzide eserlerinin mimarı olan Mimar Sinan'ı merkeze alan ziyaret programı Lüleburgaz'daki Sokullu Külliyesinden başlayarak Mimar Sinan'ın ustalık eserim dediği ve 2011 yılında Dünya Kültür Mirası listesine alınan Selimiye Camiinde sona erecek. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yeni Bir Turizm Rotası Olarak Büyük Usta Mimar Sinan Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement