Yeni Çevre Yolu İnşaatı Başladı - Son Dakika
Yerel

Yeni Çevre Yolu İnşaatı Başladı

Yeni Çevre Yolu İnşaatı Başladı

Çorlu'nun yeni çevre yolu inşaatı Karatepe mevkiinde başladı.

15.07.2013 19:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çorlu'nun yeni çevre yolu inşaatı Karatepe mevkiinde başladı. Karatepe Mevkii'nden başlayan 10 km'lik yol Marmaracık Beldesi kavşağına bağlanacak. Güzergaha 3 adet köprü ve 1 adet viyadük inşaatı yapılacak. Yolun tamamlanması ile Edirne istikametinden gelen araçlar Çorlu'yu teğet geçerek yoğunluk yaratmadan Tekirdağ istikametine gidecek.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından (Kınalı - Tekirdağ) ayrımı Çorlu - Marmaracık (D-100) yolu toprak işleri, sanat yapıları, üst yapı ve köprü yapımı işini Türkiye'de iş bitirmesi yüksek sayılı müteahhit firması olan Nas İnşaat gerçekleştiriyor.

Projenin kontrolünü Karayolları Genel Müdürlüğü İstanbul 1. Bölge Müdürlüğü gerçekleştiriyor. Karatepe Mevkiinden Marmaracık Beldesine bağlanacak olan yaklaşık 10 km'lik bağlantı yolu olarak projelendirilen iş bünyesinde, yol üstyapısında 127.000 ton bitümlü sıcak karışım, 75.000 ton plentmiks alttemel, 97.000 ton plentmiks temel, toprak işlerinde 1.300.000 m3 kazı, 700.000 m3 dolgu ve güzergah geçişinde projelendirilen 3 adet köprü 1 adet viyadük imalatları ile Marmaracık ve Karatepe bölgesindeki bağlantı geçişlerini sağlayan kavşak düzenlemeleri yapılacak. İş bitirmesi yüksek sayılı müteahhit firmaları arasında yer alan Nas İnşaat Türkiye'de bir çok projeye imza atarken devam eden projeleri ile adından sıkça söz ettiriyor.

Yeni yapılan bağlantı yolunun tamamlanması ile Edirne istikametinden gelen sürücüler, Çorlu'da trafik yoğunluğunu arttırmadan 10 km'lik güzergahı kullanarak Karatepe Mevkiinden Tekirdağ yoluna bağlanabilecek. Karatepe Mevkiinden başlayan 10 km'lik bağlantı yolu inşaatı girişinde bulunan tabelada yolun ne zaman biteceği belirtilmemiş. Çorlu'nun önemli bağlantı yollarından bir olacak olan bu güzergah üzerinde müteahhit firma ekipleri çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yeni Çevre Yolu İnşaatı Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement