Yeni Cezaevinin Yüzde 80'i Tamam - Son Dakika
Yerel

Yeni Cezaevinin Yüzde 80'i Tamam

Yeni Cezaevinin Yüzde 80\'i Tamam

Samsun’un İlkadım ilçesi Çatkaya Mahallesi’nde yapımı devam eden yeni cezaevinin yüzde 80’inin tamamlandığı ve Ocak 2016’da Adalet Bakanlığı’na teslim edileceği bildirildi.

26.08.2015 16:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun'un İlkadım ilçesi Çatkaya Mahallesi'nde yapımı devam eden yeni cezaevinin yüzde 80'inin tamamlandığı ve Ocak 2016'da Adalet Bakanlığı'na teslim edileceği bildirildi.

Canik Belediyesi ve TOKİ işbirliğiyle gerçekleştirilen Karadeniz'in en büyük kentsel dönüşüm projesi kapsamında yapılan yeni cezaevi inşaatı hızla yükseliyor. Cezaevi inşaatını inceleyen Canik Belediye Başkanı Osman Genç, ilçenin 50 yıllık bir sorununu ortadan kaldırdıkları ve Samsun'a modern bir cezaevi kazandırdıkları için mutlu olduklarını söyledi.

Başkan Osman Genç, Karadeniz'in en büyük kentsel dönüşüm projesi olan Kuzey Yıldızı projesi kapsamında İlkadım'ın Çatkaya Mahallesi'nde yapımı süren yeni cezaevi inşaatını inceledi. İnşaat çalışmalarını yürüten Balaban İnşaat Şantiye Sorumlusu İbrahim Balaman'dan cezaevi inşaatı hakkında bilgiler alan Başkan Genç, 8 yıllık çaba sonucunda gerçekleşen yeni cezaevinin tamamlanması ile hem Canik'in büyük bir yükten kurtulacağını hem de Samsun'un yeni bir cezaevine kavuşacağını söyledi.

8 YILLIK ÇALIŞMA SONUCUNDA

Toplam 167 dönüm alanda yapılan T Tipi Cezaevi inşaatının hızlı bir şekilde sürdüğünü belirten Genç, "Yaklaşık 50 yıldan beri bölgemizin ismi ile anılan cezaevi, 1966 yılında yapılmış ve ömrünü tamamlamış bir cezaeviydi. 8 yıllık çalışmamızın sonucunda yeni cezaevi için Çatkaya Mahallesi'nde önce yer tespiti yapıldı, sonra bu alan mera niteliğinden çıkarıldı ve Adalet Bakanlığı tescil etti. Bu süreci yaşamamızın ardından yaptığımız çalışma sonucunda Samsun modern bir cezaevine kavuşuyor. Bu cezaevi aynı zamanda Canik'in büyük bir yükten kurtulması ve ilçemizin adının 'cezaevi' olarak anılmaması bakımından çok önemli" dedi.

"CANİK YÜKTEN KURTULUYOR"

Mevcut cezaevinin şehrin ortasında kaldığını ve şehrin estetikliği açısından kentsel dönüşüme mani olduğunu ifade eden Başkan Osman Genç, "Yeni cezaevi TOKİ tarafından tamamlanıp Adalet Bakanlığı'na teslim edilecek. Böylece Canik'in ortasında artık cezaevi diye bir şey olmayacak. Şehrin estetikliği insanlarımızın üzerindeki etkisi bakımından da çok önemli. Cezaevinin kalkmasının hem psikolojik açıdan hem kentsel dönüşüm açısından bölgemize önemli etkileri olacak. Bu bakımdan yatırımları yaparken, çok yönlü düşünüyoruz ve estetik bir şehir ortaya çıkarmayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

YÜKSEK GÜVENLİKLİ CEZAEVİ

İhalesi 26 Ocak 2012'de gerçekleştirilen yeni cezaevi inşaatının yüzde 80'inin tamamlandığı ve Ocak 2016'da Adalet Bakanlığı'na teslim edileceği ve yeni cezaevine taşınma işlemlerinin önümüzdeki yıl Haziran ayında başlayacağı bildirildi. Toplam 167 bin 244 metrekarelik alanda 17 bin metrekaresi kapalı, 2 bin metrekaresi açık olmak üzere planlanan cezaevi, 36 milyon liraya mal olacak. Toplam 800 kişi kapasiteli T Tipi cezaevi, yüksek güvenlikli olacak. Cezaevi projesinde jandarma binası ve teknik diğer binalar da yer alacak. Mahkumlar için 750 metrekarelik atölye binasının da projelendirildiği açık ve kapalı cezaevinin 5 bin 500 metrekare de misafirhanesi bulunacak. Mahkumlar, kendilerini ziyaret amacıyla cezaevine gelecek yakınlarıyla 650 metrekarelik ziyaretçi binasında görüşebilecek. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yeni Cezaevinin Yüzde 80'i Tamam - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement