Yeni Dönemin İlk Dağıtımı Bornova'dan Başlatılıyor - Son Dakika
Güncel

Yeni Dönemin İlk Dağıtımı Bornova'dan Başlatılıyor

Yeni Dönemin İlk Dağıtımı Bornova\'dan Başlatılıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kırsaldaki üreticilerin desteklenmesi amacıyla 'Fidanlar Bizden, Meyveler Sizden' sloganıyla fidan dağıtımına devam ediyor.

05.12.2014 09:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyükşehir'den "1 milyon fidan"

Sadece çiftçilerin yararlanabildiği projeyle 1 milyon adet meyve ve zeytin fidanı ile bağ çubuğu toprakla buluşmuş olacak. Sezonun ilk fidanları yarın (Cumartesi günü) Bornova'nın Eğridere Mahallesi'nde törenle dağıtılacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin çevre, toprak ve su havzalarını koruyarak tarım ve hayvancılığın desteklenmesi amacıyla başlattığı 'Kırsal Kesimde Gelir Getirici Faaliyetlerin Desteklenmesi Kapsamında Ağaçlandırma Projesi', İzmirli üreticilerden büyük ilgi görüyor. Kentin kırsal alanında meyveciliğin geliştirilmesine katkıda bulunarak tarımsal çeşitliliği arttırmak, bölgesel anlamda köylerde karakteristik ürünler oluşturularak bitki plantasyonları geliştirmek, organik tarımı yaygınlaştırmak ve tarımda verimlilikle rekabet edilebilirliği sağlamayı hedefleyen proje, 'Fidanlar Bizden, Meyveler Sizden' sloganıyla giderek yaygınlaşıyor. Proje kapsamında, 2014 yılının son ayında Bornova, Kınık, Karaburun, Dikili, Bergama, Beydağ ilçelerindeki eski orman köyleri olan toplam 208 mahallede geçimini çiftçilikle sağlayan yaklaşık 9 bin üreticiye 100 bini zeytin, 120 bini ise armut, ayva, badem, dut, elma, incir, erik, kayısı, kiraz, şeftali ve vişneden oluşan meyve fidanı olmak üzere toplam 220 bin fidan dağıtılacak.

2015 yılında da sürecek

İzmir Büyükşehir Belediyesi, tarım üreticilerine destek amacıyla yürüttüğü proje kapsamında 2008-2014 yılları arasında 15 ilçede 140 köydeki toplam 7 bin 950 üreticiye yaklaşık 265 bin meyve fidanı, zeytin fidanı ile bağ çubuğu dağıttı. 2014 yılının Şubat ve Mart aylarında ise Bergama, Bayındır, Beydağ, Çeşme, Dikili, Karaburun, Kınık, Kiraz, Ödemiş, Selçuk ve Tire'deki 450 köydeki toplam 20 bin çiftçiye 250 bin zeytin, 250 bin meyve olmak üzere toplam 500 bin fidan dağıtıldı.

Projeyle bu yıl sonunda üreticilere toplam 3 milyon liralık fidan dağıtımı yapılmış olacağını açıklayan Büyükşehir yetkilileri, 2015 yılında ise Bayındır, Kiraz, Ödemiş, Tire, Çeşme, Selçuk, Torbalı, Menderes, Seferihisar, Urla, Güzelbahçe, Karabağlar, Buca, Kemalpaşa, Menemen, Karşıyaka, Foça, Aliağa ilçelerindeki yaklaşık 380 mahallede dağıtımların devam edeceğini kaydetti.

Sadece çiftçiler yararlanabiliyor

'Kırsal Kesimde Gelir Getirici Faaliyetlerin Desteklenmesi Kapsamında Ağaçlandırma Projesi'nden sadece İzmir'de üretim yapan çiftçiler yararlanabiliyor. Geçimini tarımsal üretimden karşılayan, İlçe ziraat odalarında ya da Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Çiftçi Kayıt Sistemi'nde kaydı bulunan veya fidanların dikiminin yapılacağı arazinin kendine ait olduğunu muhtarlık aracılığıyla belgeleyen köylülere destek verilecek olan projeden yararlanmak isteyen üreticiler, çiftçilik yaptığına dair gerekli belgelerle (çiftçi belgesi, ÇKS belgesi, muhtarlık arazi onayı ve fidanı köy sınırlarındaki tapulu araziye dikileceğine dair imzalı taahhüt belgesi) birlikte bağlı bulunduğu muhtarlığa başvurabilir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yeni Dönemin İlk Dağıtımı Bornova'dan Başlatılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Selektör yapanların cezası iptal edildi
    21:10 Selektör yapanların cezası iptal edildi

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, selektör ile radar uyarısı yapan sürücülere verilen cezaların iptal edildiğini açıkladı. Bayram yoğunluğu nedeniyle yapılan denetimlerde aşırı hızın önemli bir sorun olduğunu belirten Bakan Yerlikaya, vatandaşlara selektör yapmamaları konusunda uyarıda bulundu.

  • Hacca gitmek için bisikletle yola çıkan 2 kişi Konya'ya ulaştı
    21:09 Hacca gitmek için bisikletle yola çıkan 2 kişi Konya'ya ulaştı

    Hacı adayları 60 yaşındaki Boşnak Adem Aljic ile Arnavut kökenli Kuzey Makedonyalı 57 yaşındaki Qamuran Hirda, 1 Nisan'da Üsküp'ten yola çıkarak Konya'ya ulaştı. 16 gündür pedal çeviren bisikletçiler, yaklaşık 1600 kilometre yol katetti. Gaziantep'ten sonra Mekke'ye gitmek için bisikletleriyle Ürdün'e geçmeyi planlıyorlar.

  • Mercedes, elektrikli G-Serisi ile geliyor
    21:09 Mercedes, elektrikli G-Serisi ile geliyor

    Mercedes'in elektrikli G-Serisi, Pekin Otomobil Fuarı'nda tanıtılacak. Araç, su geçirmez bataryasıyla dikkat çekiyor ve yüksek performans sunuyor. Mercedes'in elektrikli araç yatırımlarını artırmasıyla birlikte, yeni modellerin satış başarısı merak ediliyor.

  • X Artık Ücretli Oluyor!
    21:09 X Artık Ücretli Oluyor!

    Popüler sosyal medya platformu X, yeni kullanıcılarından temel etkileşimler için ücret talep edeceğini duyurdu. Kullanıcılar artık paylaşım yapmak, yanıt vermek, beğeni ve kaydetme işlemleri için 1 dolar ödemek zorunda kalacaklar. Bu karar, şirketin bot hesapları engelleme amacıyla aldığı bir önlem olarak açıklandı. Ancak kullanıcılar arasında bu ücretlendirme modeli tartışmalara neden oldu.

  • Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Ali Koç, TFF seçimlerinin haziran ayı başında yapılmasını önerdi
    21:08 Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Ali Koç, TFF seçimlerinin haziran ayı başında yapılmasını önerdi

    Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Ali Koç, bugün yapılan toplantıda Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) seçimlerinin haziran ayı başında yapılmasının uygun olduğunu belirtti. Koç, TFF'nin seçimi öne almaması durumunda yeterli imza sayısının birkaç gün içinde tamamlanacağını söyledi. Kulüpler Birliği Vakfı, seçim tarihinin değiştirilmesini tek gündem maddesi olarak görüyor ve seçimin en kısa sürede yapılması gerektiğini vurguluyor.

  • Çorum Ortaköy'de Sulama Kanalı Temizlendi
    21:04 Çorum Ortaköy'de Sulama Kanalı Temizlendi

    Çorum'un Ortaköy ilçesinde bulunan ve yaklaşık 600 dönüm araziyi sulayan kanal, belediye ekipleri tarafından temizlendi. Öz Çayı'ndan ayrılan kanallardan Tepelerarası mevkisindeki araziye su taşıyan kanal, bölgedeki vatandaşların talebi üzerine temizlik çalışması yapıldı. Belediye işçileri, erken saatlerde bölgeye giderek kazma, kürek ve bel gibi aletler kullanarak 4 kilometre uzunluğundaki kanalı temizledi. Kanalın tarımsal üretim açısından önemli olduğunu belirten belediye çalışanları, çevre faktörlerinden kaynaklanan tıkanıklıkların giderildiğini ve suyun akışkanlığının artırıldığını ifade etti.

  • İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi 2024-2029 döneminin ilk birleşimini gerçekleştirdi
    21:03 İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi 2024-2029 döneminin ilk birleşimini gerçekleştirdi

    İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi, 2024-2029 döneminin ilk birleşimini gerçekleştirdi. Başkan Cemil Tugay başkanlığındaki oturumda, komisyonlarda görev alacak isimler belirlendi ve İZSU Genel Müdürlüğü'nün su tarifelerinde indirim yapılması önerisi karara bağlandı. Ayrıca, Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığı'nın yeniden kurulması önerisi görüşüldü ve 2023 denetim komisyon raporu okundu.

  • Zagreb'de Filistin'e Destek Gösterisi Düzenlendi
    20:59 Zagreb'de Filistin'e Destek Gösterisi Düzenlendi

    Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de Filistin'e destek gösterisi düzenlendi. Göstericiler, Almanya'nın Filistin Kongresi'ni sonlandırmasına tepki gösterdi.


Advertisement