Yeni Eğitim Öğretim Yılı Açıldı - Son Dakika
Güncel

Yeni Eğitim Öğretim Yılı Açıldı

İzmir Valisi Erol Ayyıldız, yeni eğitim ve öğretim yılı dolayısıyla düzenlenen törende, "15 Temmuz'da bu kutlu direnişi sergileyerek, bugüne gelmemizi sağlayan şehit ve gazilerimizi hürmet, minnet ve muhabbetle anıyoruz.

19.09.2016 15:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Valisi Erol Ayyıldız, yeni eğitim ve öğretim yılı dolayısıyla düzenlenen törende, " 15 Temmuz'da bu kutlu direnişi sergileyerek, bugüne gelmemizi sağlayan şehit ve gazilerimizi hürmet, minnet ve muhabbetle anıyoruz. Allah bize bu vatanı, vatan yapan güzel insanlara layık olabilmeyi nasip etsin." dedi.

Eğitim öğretim yılı başlaması nedeniyle Buca Vali Rahmi Bey İlkokulunda tören düzenlendi. Vali Erol Ayyıldız, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, Buca Kaymakamı Fecri Fikret Çelik ve Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina'nın katıldığı tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı, daha sonra 15 Temmuz'da FETÖ'nün darbe girişimi ve sonrasında yaşananların anlatıldığı video gösterildi.

Vali Ayyıdız, yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'daki darbe girişiminden etkilenmeden okulları açmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Ayyıldız, "15 Temmuz'da bu kutlu direnişi sergileyerek bugüne gelmemizi sağlayan şehit ve gazilerimizi hürmet, minnet ve muhabbetle anıyoruz. Allah bize bu vatanı, vatan yapan güzel insanlara layık olabilmeyi nasip etsin." dedi.

İzmir'de Buca'nın göç alan bir bölge olduğuna işaret eden Ayyıldız, bazı bölgelerin dezavantajlı olmasına rağmen kentin eğitim öğretim standardında ve başarıda Türkiye ortalamasını üstünde olduğunu söyledi.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi de İzmir'de yeni eğitim öğretim yılına yaklaşık 40 bin öğretmen, 50 bini yeni 700 bin öğrenci ile başladıklarını dile getirerek, "Hamdolsun temmuzda uğradığımız saldıraya rağmen yeni eğitim öğretim yılını, kazasız, belasız bir şekilde, geleceğimizin aydınlığı olan öğrencilerimizi kitapları sırasında hazır bekleyerek karşıladık. Canparelerimizi tekrar bu bahçede, koridorlarda seslerini yeniden duyarak karşılamaktan mutluluk duyuyoruz." dedi.

Yahşi, İzmir'de FETÖ ile bağlantılı 105 okulu Milli Eğitim Bakanlığı bünyesine katarak İzmirlilerin hizmetine açtıklarını sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından Vali Ayyıldız, İl Milli Eğitim Müdürü Yahşi ve diğer protokol "ilk ders zilini" çaldı. Vali Ayyıldız, daha sonra bir hayırsever tarafından yaptırılan özel eğitim sınıfının açılışını gerçekleştirerek öğrencilerle sohbet etti.

Yeni Eğitim Öğretim Yılı Açıldı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yeni Eğitim Öğretim Yılı Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement