Yeni Eğitim-Öğretim Yılı Hizmetlerle Başladı - Son Dakika
Güncel

Yeni Eğitim-Öğretim Yılı Hizmetlerle Başladı

Yeni Eğitim-Öğretim Yılı Hizmetlerle Başladı

Osmangazi Yeni Eğitim-Öğretim Yılına Hizmetleriyle Merhaba Dedi

15.09.2014 09:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Osmangazi Belediyesi, 2014-2015 eğitim öğretim yılının ilk gününe açılışla başladı. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Dağakça Mahallesi'ndeki Dağakça İlköğretim Okulu'na kazandırılan anasınıfı, basketbol sahası, çocuk oyun gurubu ile bahçe ve çevre düzenleme çalışmalarını düzenlenen törenle öğrencilerin hizmetine sundu.

Yeni eğitim-öğretim yılında geleceğimizin teminatı olan gençlerin daha iyi şartlarda eğitim görmeleri için eğitim alanında çalışmalara hız veren Osmangazi Belediyesi, yeni eğitim-öğretim yılının ilk gününde Dağakça İlköğretim Okulu'nun ihtiyaç duyduğu hizmetleri okula kazandırdı. Yürütülen çalışmalar kapsamında atıl vaziyette duran bir sınıf, anasınıfı ve kütüphaneye dönüştürüldü. Öğrencilerin spor yapabilmeleri için okul bahçesine basketbol sahası ve fitness aletleri yapılırken; çevre düzenlemesi ve oyun grupları ile okul daha modern bir görünüme kavuşturuldu. Ayrıca perde duvar, demir korkuluk ve okul yolu asfaltlanarak öğrencilerin güvenliği sağlandı. Ayrıca öğrencilerin okula rahat bir şekilde gidip gelebilmeleri için bağlantı yolları yapıldı ve mevcut yollar asfaltlandı.

Okul bahçesinde düzenlenen açılış törenine Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar eşi Sevginaz Dündar ile birlikte katılırken, Belediye Başkan Yardımcısı Halil Döner, Dağakça Köy Muhtarı Kadir Yıldız ve çok sayıda vatandaş da törendeki yerlerini aldı. Açılış töreninde konuşan Başkan Dündar, "Osmangazi Belediyesi olarak gelişen Türkiye'nin gelecek yüzü olan gençlerimizin daha iyi şartlarda eğitim görebilmeleri için eğitime olan desteğimizi sürdürüyoruz. Bugüne kadar ilçemizde çevre düzenlemesinden spor ve okul alanlarına kadar pek çok konuda 200 okula destek verdik. 40 anaokuluna yeni oyun gurupları kazandırdık. Bugün de Dağakça İlköğretim Okulu'ndayız. Okulumuza kütüphane ve anaokulu sınıfı kazandırdık. Çocuklarımızın gelişimini destekleyen oyun grupları yerleştirdik. Okul bahçemize basketbol sahası yaptık. Okulumuzun sosyal yaşamını canlandıracak bahçe ve çevre düzenlemesini gerçekleştirdik. Öğrencilerimizin güvenliğini sağlamak için perde duvar ve demir korkuluk örerek Osmangazi'ye yakışır bir eğitim yuvası oluşturduk. Çocuklarımıza ve eğitimcilerimize hayırlı olsun" diye konuştu.

Eğitim alanında ciddi yatırımların altına imza attıklarını kaydeden Başkan Dündar, "Çocuklarımızın en iyi şartlarda okuyup ülkemizi daha yüksek seviyelere taşımaları için eğitimin her alanında yatırımlar yapıyoruz. Bursa'da eğitim alanında yapılan en büyük yatırımlardan biri olan Murat Hüdavendigar Lisesi Eğitim Kampüsü'de onlardan bir tanesi. Toplam 14 bin metrekare alanıyla Bursa'nın en büyük eğitim komplekslerinden biri olan okulumuz, 24 derslik, yatakhane, spor salonu, konferans ve eğitim salonlarıyla uluslararası bir eğitim yuvası olacak. Mehmet Akif Mahallesi'nin ihtiyacı olan ilköğretim okulu için de çalışmalara başladık" dedi.

Osmangazi Belediyesi'nin sorumluluk alanında olmamasına rağmen geçtiğimiz dönem köylere çeşitli yatırımlar yaptıklarının altını çizen Başkan Dündar, "Her yıl düzenlediğimiz Osman Gazi'yi Anma ve Bursa'nın Fethi Şenlikleri kapsamında köylerimize çeşitli yatırımlarda bulunduk. 30 Mart seçimlerinin ardından Osmangazi'deki 27 köyümüz Büyükşehir Yasası ile mahalle olarak belediyemize bağlandı. Sorumluluk alanımıza giren köylerimize yatırımlarımızı yoğun şekilde sürdüreceğiz" dedi.

Dağakça Mahallesi Muhtarı Kadir Yıldız da Osmangazi Belediyesi'nin yapmış olduğu hizmetler ile çocukların yeni eğitim-öğretim yılına çok daha mutlu bir şekilde başladığını belirterek, hizmetlerinden dolayı Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'a teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Dağakça İlköğretim Okulu'na yapılan yatırımları kurdele kesimi ile öğrencilerin hizmetine sunan Başkan Dündar, öğrencilere çeşitli hediyeler dağıttı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yeni Eğitim-Öğretim Yılı Hizmetlerle Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement