Yeni Eğitim-Öğretim Yılına Mertcan'sız Başladılar - Son Dakika
Güncel

Yeni Eğitim-Öğretim Yılına Mertcan'sız Başladılar

Yeni Eğitim-Öğretim Yılına Mertcan\'sız Başladılar

Manisa'nın Kula İlçesi'nde, bayramın ikinci günü yolun karşısına geçmek isterken bir otomobilin çarpmasıyla yaralanan ve kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşince organları bağışlanan 8 yaşındaki ilkokul öğrencisi Mertcan Karagöz'ün, okulunda eğitim öğretim yılının ilk günü hüzün vardı.

28.09.2015 13:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa'nın Kula İlçesi'nde, bayramın ikinci günü yolun karşısına geçmek isterken bir otomobilin çarpmasıyla yaralanan ve kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşince organları bağışlanan 8 yaşındaki ilkokul öğrencisi Mertcan Karagöz'ün, okulunda eğitim öğretim yılının ilk günü hüzün vardı. Mercan'ın boş kalan sırasına arkadaşları ve öğretmenleri tarafından çiçek ve bir fotoğrafı konuldu.

Kula Zafer İlkokulu 2'inci sınıf öğrencisi Mertcan Karagöz, Kurban Bayramı'nın ikinci günü olan 25 Eylül'de annesi Emine Karagöz ile yakınlarını ziyarete gittikleri Sandal Mahallesi'nden Kula'daki evlerine dönmek üzere yola çıktı. İzmir-Ankara Karayolu Sandal Mevkisi'ne geldiklerinde yolun karşısına geçmek isteyen Mertcan Karagöz'e annesinin gözü önünde Bayram Karagöz'ün (50) kullandığı 35 AL 9006 plakalı otomobil çarptı. Ağır yaralanan çocuk, Kula Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Buradaki ilk müdahalenin ardından, durumu ağır olan Karagöz, İzmir'deki Ege Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edildi. Doktorların müdahalelerine rağmen ailesinin iki çocuğundan bir olan Karagöz'ün, geçen cumartesi günü beyin ölümü gerçekleşti. Doktorların durumu bildirdiği ailesi, çocuklarının organlarını bağışladı. Karagöz'ün böbrekleri organ bekleyen uygun hastalara nakledilmek üzere ameliyatla alındı. Kalp ve karaciğeri ise nakil için uygun bulunmadı. Karagöz'ün cenazesi, dün (pazar), memleketleri olan Manisa'nın Selendi ilçesi Pınarlar Mahallesi'nde toprağa verildi.

SIRASI BOŞ KALDI

Eğitim öğretim yılının ilk gününde Kula Zafer İlkokulu'nda hüzün vardı. Hayatanın baharında yaşamını yitiren Mertcan Karagöz'ün sırası boş kaldı. Arkadaşları Mertcan'ın sırasına çiçek ve fotoğrafını koydu. Tatil dönüşü tekrar biraraya gelen arkadaşlarının ağzını, Mertcan'ın aralarında olmaması nedeniyle bıçak açmadı.

Kula İlçe Milli Eğitim Müdürü Raşit Çarpan da okula gelerek, başsağlığı dileğinde bulundu. Çarpan, "Mertcan'ın ailesine, sınıf arkadaşlarına ve öğretmenlerine başsağlığı diliyorum. Bayram günü öğrencimizi elim bir kazada kaybettik. Üzücü bir durum, ancak ailesinin organ bağışında bulunduğunu öğrendik. Bu organa ihtiyacı olan hasta çocuklarımızın yaşaması, hayata bağlanması ise mutluluk verici. Ailesine başsağlığı diliyorum, organ bağışı için de kendilerine teşekkür ediyorum" dedi. Kula Zafer İlkokulu Müdürü İsmail Karcıoğlu da acılarının büyük olduğunu belirterek, ailesine başsağlığı ve sabır diledi. Sınıf öğretmeni Seyfettin Koparan da Mercan'ın arkadaşları ve öğretmenleri tarafından sevilen bir öğrenci olduğunu belirterek, "Acı haberi öğrenince çok üzüldük. Mercan çevresine neşe saçan bir öğrenciydi. Çok cana yakındı. Dışarıda bizi gördüğünde yanımıza gelip, sarılırdı. Bir müzik duysa, oynamaya başlardı. Onun eksikliğini hissedeceğiz" dedi. Koparan, öğrencisiyle ilgili bir anısını ise şöyle anlattı:

"Bir gün tenefüs sonrası sınıfa geldiğimde Mertcan yoktu. Bunun üzerine eve gitmiş olabileceğini düşünüp, ailesini aradık. Ancak, eve de gitmemişti. Yakınları telaşla okula geldi. Öğrencilerimizle birlikte tekrar kendisini aramaya başladık. Bir öğrencimiz, kendisini Atatürk büstünün arkasında uyurken bulmuş, hepimiz rahat bir nefes almıştık."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yeni Eğitim-Öğretim Yılına Mertcan'sız Başladılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement