Sürücü Sertifikalarını Yenileme Süresi 29 Mayıs'ta Sona Eriyor - Son Dakika
Güncel

Sürücü Sertifikalarını Yenileme Süresi 29 Mayıs'ta Sona Eriyor

TUSEKON Genel Başkanı, sürücü sertifikası almaya hak kazanan ancak bunu sürücü belgesine dönüştürmeyenler için tanınan 2 yıllık sürenin 29 Mayıs'ta sona ereceğini söyledi.

16.12.2014 12:40  Güncelleme: 16:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mayıs 2013'te yayınlanan Özel Motorlu Taşıt Sürücü kursları yönetmeliğine göre Mayıs 2013'ten önce sürücülük sertifika alanların yönetmelik çıktıktan sonra 2 sene içinde sertifikalarını sürücü belgesi ile değiştirmesi gerekiyor. Yönetmeliğe göre 29 Mayıs 2013'ten önce sertifika alanların sertifika süresi 29 Mayıs 2015'te doluyor. Sürücü belgesi alınmaması durumunda sürücü adayları tekrar sınava girme tehlikesiyle karşı karşıya.

Türkiye Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Konfederasyonu (TUSEKON) Genel Başkanı İsmail Yılmaz, sürücü sertifikalarının yenilenme süresiyle ilgili açıklamada bulundu. Yılmaz, sürücü kurslarına giderek sertifika almaya hak kazanan ancak bunu sürücü belgesine dönüştürmeyenler için tanınan 2 yıllık sürenin 29 Mayıs'ta sona erdiğini belirtti.

29 MAYIS 2015'E KADAR ALINMALI

İsmail Yılmaz, "29 Mayıs 2013'ten önce alınmış sürücü sertifikalarının 29 Mayıs 2015'e kadar sürücü belgesine dönüştürülmesi gerekiyor" dedi. Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliği'nin, 29 Mayıs 2013 tarihli ve 28661 sayılı Resmi Gazete yayınlanarak yürürlüğe girdiğini hatırlatan Yılmaz, şunları söyledi;

"SERTİFİKALARIN GEÇERLİLİĞİ SONA ERER"

"İlgili yönetmelikte, 'Sürücü sertifikasının sürücü belgesine dönüştürülmesi süresi en çok iki yıldır. Süresi içerisinde sınıfına uygun sürücü belgesi ile değiştirilmeyen sertifikaların geçerliliği sona erer. Sertifikalar sürücü belgesiyle değiştirilmedikçe karayolunda araç kullanama yetkisi vermez' denilmektedir. Geçici 2'nci maddede ise 'Bu yönetmeliğin yayımı tarihinden önce, düzenlenmiş olan sürücü sertifikaları bu yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren iki yıl içerisinde sürücü belgesine dönüştürülür. Süresi içerisinde sınıfına uyan sürücü belgesi ile değiştirilmeyen sertifikaların geçerliliği sona erer' ifadesi yer alıyor."

1 MİLYON 725 BİN KİŞİNİN EHLİYETİ TEHLİKEDE

Türkiye genelinde 3 bin 450 sürücü kursu bulunuyor. Her sürücü kursunda ortalama 500 sertifikalı sürücü adayının olduğu düşünülürse 1 milyon 725 bin kişinin sürücü belgesi tehlikede demektir.

Sürücü Sertifikalarını Yenileme Süresi 29 Mayıs\'ta Sona Eriyor
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Sürücü Sertifikalarını Yenileme Süresi 29 Mayıs'ta Sona Eriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • orhan miyase: Para kazanmak için tuzak kurmaya devam. Sertifika olsa ne olur olmasa ne. Şimdi herkesin TC numarasından her şeyi sorgulanabiliyor. Belge ne işe yarayacak???? Neden bu kadar pahalı? AB ülkelerinde tek kimlik hem pasaport, hem nüfus cüzdanı, hem ehliyet yerine kullanılıyor. Tepkisiz, fanatik bir seçmen kitlesi yüzünden her şeye katlanıyoruz. 30 0 Yanıtla
  • Mert: Hükümet'in parası bitmiş yetişin keriz halkım 9 2 Yanıtla
  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement