Yeni gezi güzergahı belirlendi - - Son Dakika
Kültür Sanat

Yeni gezi güzergahı belirlendi -

Sivas'ta, bölgeyi gezmek isteyenler için belirlenen "Yukarı Kızılırmak Kültür ve Doğa Yolu" tanıtıldı.

16.04.2014 20:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas'ta, bölgeyi gezmek isteyenler için belirlenen "Yukarı Kızılırmak Kültür ve Doğa Yolu" tanıtıldı.

Güzergahın ilk etabı olduğu belirtilen bölgeler, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nce basın mensuplarına gezdirildi.

Bu kapsamda ilk olarak tarihi Eğri Köprü ve Boğaz Köprüsü arasındaki alanlar gezildi. Daha sonra, merkeze bağlı Gökdin köyündeki, tuzlu özelliğiyle bilinen Gözbaşı Suyu ve Gökdin Kilisesi, Hafik Gölü, Dışkapı Höyüğü, Ambarkaya Yerleşimi, Köroğlu Mağaraları, Çimenyenice-Akgöl-Karagöl-Kızılçam gölleri, Zara ilçesinde bağlı Tödürge köyündeki Kaya Mağaraları'na gidildi. Ziyaret, Tödürge Gölü'nde son buldu.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Kadir Pürlü, bu alanların halka tanıtımının önemli olduğunu söyledi.

İnsanların hava alması için belirlenen doğa yolunun yürüyüş ve bisikletle gezilmesinin daha uygun olduğunu ifade eden Pürlü, yol üzerinde piknik yapılabilecek alanların da bulunduğunu söyledi.

Pürlü, gezinin ikinci etabında ise Zara ve İmranlı ilçeleri arasındaki bölgenin gezileceğini belirterek, "Burası gönlümüzden geçtiği gibi sonuçlanır ve uluslararası düzeyde 'kültür yolu' olarak tescillenirse Sivas büyük bir turizm ayağı kazanmış olacak. Bu yol üzerinde turistik olarak insanların görebileceği her şey var. Burası göller, eski höyükler, mağaralar, tarihi yapılar, kıyafet, mutfak açısından çok zengin bir alan. İnşallah burası birkaç yıl içerisinde faaliyete geçer ve kentimiz kazanır" diye konuştu.

Doğa yolunu gezmek isteyenler için bir güzergah belirlediklerini ve broşür hazırladıklarını dile getiren Pürlü, kişilerin yemek yiyebileceği ve konaklayabileceği yerlerin de haritaya işlendiğini belirtti.

Bölgenin gezmeye açık olduğunu dile getiren Pürlü, alt yapı tamamlandıktan sonra daha güzel bir kültür yolu oluşacağını sözlerine ekledi.

Yeni gezi güzergahı belirlendi -
Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Yeni gezi güzergahı belirlendi - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement