Yeni Hasankeyf'te Hak Sahipliği İçin 2 Bin 120 Başvuru - Son Dakika
Kültür Sanat

Yeni Hasankeyf'te Hak Sahipliği İçin 2 Bin 120 Başvuru

Ilısu Baraj göleti altında kalacak olan antik kent Hasankeyf'in taşınacağı yeni yerleşim biriminde yapılacak konutların hak sahipliği için 2 bin 120 kişi başvurdu.

01.09.2016 21:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ilısu Baraj göleti altında kalacak olan antik kent Hasankeyf'in taşınacağı yeni yerleşim biriminde yapılacak konutların hak sahipliği için 2 bin 120 kişi başvurdu.

Hasankeyf Kaymakamı Faruk Bülent Baygüven, yaptığı açıklamada, 19 Ağustos'ta sona eren hak sahipliği için 2 bin 120 kişinin başvuru yaptığını belirterek, oluşturulan komisyonun başvuruları değerlendireceğini söyledi.

"Evler Müstakil olacak"

Yeni Hasankeyf yerleşim birimi için yapılan başvuruların müstakil ev başvurusu olduğunu ifade eden Baygüven, çalışmada iş yeri hak sahipliğinin de belirleneceğini kaydetti.

Hak sahiplerinin tespitinin ardından ihaleye çıkılacağını vurgulayan Baygüven, şöyle konuştu:

"Ardından ev ve iş yerlerinin yapımına başlanacak. Şu anda çok sayıda iş yerlerinin yapımı tamamlandı. Alınan talebe göre bir kısmının da yapımı devam ediyor. 18 ay içerisinde vatandaş yeni Hasankeyf'e taşınacak. Burası modern bir şehir olacak."

"Hasankeyf için hayırlı oldu"

Hasankeyf sakinlerinden Ahmet Akdeniz ise evlerin fiyatı konusunda mutabakat sağlandığını belirterek, "Keşke 2008'de başvursaydık. Gönül isterdi ki Hasankeyf halkına bedava olsun. Ama bu şartlarda en uygun anlaşma yapıldı. Hasankeyf için hayırlı oldu." dedi.

Yeni Hasankeyf\'te Hak Sahipliği İçin 2 Bin 120 Başvuru
Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Yeni Hasankeyf'te Hak Sahipliği İçin 2 Bin 120 Başvuru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement