Yeni İhya Der Başkanı Baran'ın Öldürülmesi Davası - Son Dakika
Güncel

Yeni İhya Der Başkanı Baran'ın Öldürülmesi Davası

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Yeni İhya Der Başkanı Baran'ın öldürülmesi davası Aytaç Baran'ın Avukatı Abdulgani Orhan'ın açıklamaları Babası Mehmet Baran'ın açıklaması Yeni İhya Der Başkanı Baran'ın öldürülmesi davası Baran ailesinin avukatı Orhan: (Davadaki tek tutuklu sanığın tahliyesi) "Özellikle gizli tanığın ifadesi alınmadan, sanıkla teşhisi yapılmadan tahliyesine karar verilmesi bir hukuk garabetidir" Diyarbakır'da Yeni İhya Der Başkanı ve Hüda Par üyesi Aytaç Baran'ın öldürülmesi olayını gerçekleştirdiği iddiasıyla hakkında "tasarlayarak adam öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen tek tutuklu sanık Diyadin G'nin tahliye edilmesine ilişkin Baran ailesini avukatı Abdülğani Orhan, "Özellikle gizli tanığın ifadesi alınmadan, sanıkla teşhisi yapılmadan tahliyesine karar verilmesi biz bir hukuk garabetidir" dedi.

25.02.2016 21:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Yeni İhya Der Başkanı Baran'ın öldürülmesi davası

Aytaç Baran'ın Avukatı Abdulgani Orhan'ın açıklamaları

Babası Mehmet Baran'ın açıklaması Yeni İhya Der Başkanı Baran'ın öldürülmesi davası

Baran ailesinin avukatı Orhan: (Davadaki tek tutuklu sanığın tahliyesi) "Özellikle gizli tanığın ifadesi alınmadan, sanıkla teşhisi yapılmadan tahliyesine karar verilmesi bir hukuk garabetidir"

Diyarbakır'da Yeni İhya Der Başkanı ve Hüda Par üyesi Aytaç Baran'ın öldürülmesi olayını gerçekleştirdiği iddiasıyla hakkında "tasarlayarak adam öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen tek tutuklu sanık Diyadin G'nin tahliye edilmesine ilişkin Baran ailesini avukatı Abdülğani Orhan, "Özellikle gizli tanığın ifadesi alınmadan, sanıkla teşhisi yapılmadan tahliyesine karar verilmesi biz bir hukuk garabetidir" dedi.

Orhan, gazetecilere yaptığı açıklamada, davanın ilk duruşmasının güvenlik gerekçesiyle Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldüğünü söyledi.

Duruşmada tutuklu sanığın hiçbir belge ortaya koymadan sözlü savunma yaptığını aktaran Orhan, "Soruşturmanın eksik yapıldığı, bu nedenle genişletilmesi gerektiği yönünde talebimiz oldu. Gizli tanığın ifadesi alınsın, kamera kayıtlarında görülen iki kişiden birinin yargılanan kişi olup olmadığının tespit edilmesini istedik, mahkeme bunu da reddetti. Sanığı gözaltına alan polislerin de tanık olmasını istedik ama mahkeme bu kararımızı da reddetti" diye konuştu.

Mahkeme heyetinin Aytaç Baran'ın eşi ve babasının beyanları sırasında müdahalede bulunduğunu ileri süren Orhan, şöyle devam etti:

"Tabir yerindeyse 'olay yeri burası değil dosyayı Adalet Bakanlığı gönderdiği için zorunlu olarak yargılama yapıyoruz. Dosyada iki sanık var biri öldü biri karşımızda biz onun sözlü beyanlarına itibar ediyoruz ve dosyayı bu anlamda başka kimseyi katmadan kapatacağız' şeklinde maalesef tavra girdi. Aytaç Baran'ın eşi ve babasının beyanlarına maalesef müdahalelerde bulundu. Sanığın ve avukatın savunmasına hiçbir şekilde hiçbir şekilde müdahalesi olmadı."

İlk duruşmada tutuklu sanığın tahliye edilmesine şaşırdıklarını dikkati çeken Orhan, şunları kaydetti:

"Mahkeme, sanığın sözlü beyanına itibar ederek tahliyesine karar verdi. Dosyada böylece tutuklu sanık kalmamış oldu. Özellikle gizli tanığın ifadesi alınmadan, sanıkla teşhisi yapılmadan tahliyesine karar verilmesi biz bir hukuk garabetidir. Mahkeme gizli tanığı dinlemeden Eşit Özgür Yurttaş Derneği'nde toplantı yapan diğer şahıslarla alakalı araştırma yapmadan tahliye vermesi bizi gerçekten hayal kırıklığına uğrattı. Adaleti biz adalet saraylarında değilde nerede arayacağız. Adaleti yargılamanın yapıldığı mahkemede aramayacağız da nerede aracağız. Şuanda elimizi kolumuzu bağlamış durumda ama bizim taleplerim devam edecek."

Aytaç Baran'ın babası Mehmet Baran ise karadan büyük üzüntü duyduklarını dile getirerek, "Bu katillerin bir an evvel yakalanması istiyoruz. Oğlumun katillerinin adalet önünde hesap vermesini arzu ediyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Diyarbakır'da 9 Haziran 2015'te uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden Aytaç Baran'ın öldürülmesiyle ilgili "Tasarlayarak adam öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılanan Diyadin G, davanın bugünkü ilk duruşmasında tahliye edilmişti.

Yeni İhya Der Başkanı Baran\'ın Öldürülmesi Davası
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yeni İhya Der Başkanı Baran'ın Öldürülmesi Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • sema: 12 yılmı ey çüş gülsekmi aglasakmı bunca yıldan sonra yargıya taşınıyo 0 0 Yanıtla

Advertisement