Yeni İhya Der Başkanı Baran'ın Öldürülmesi Davası - Son Dakika
Güncel

Yeni İhya Der Başkanı Baran'ın Öldürülmesi Davası

Diyarbakır'da Yeni İhya Der Başkanı ve Hüda Par üyesi Aytaç Baran'ın öldürülmesiyle ilgili tutuksuz sanık Diyadin G'nin yargılanmasına devam edildi.

03.05.2016 16:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'da Yeni İhya Der Başkanı ve Hüda Par üyesi Aytaç Baran'ın öldürülmesiyle ilgili tutuksuz sanık Diyadin G'nin yargılanmasına devam edildi.

Güvenlik gerekçesiyle Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın duruşmasına, Aytaç Baran'ın babası Mehmet Baran ve avukatları katıldı.

Avukatlar, mahkemeden, Aytaç Baran'ın öldürülmesinden önce ve sonra olay yerindeki güvenlik kameralarına yansıyan 3 kişinin kimliğinin tespit edilmesi talebinde bulundu.

Gizli tanığa soru sormak istediklerini de belirten avukatların taleplerini kabul eden mahkeme, duruşmayı 12 Temmuz'a erteledi.

Baran ailesinin avukatı Abdülğani Orhan, duruşma sonrası adliye önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, ilk duruşmada reddedilen taleplerinin bugün kabul edildiğini söyledi.

Duruşmaya, karşı taraftan katılan kimsenin olmadığını aktaran Orhan, "Mahkeme taleplerimizin bir kısmını kabul etti. Özellikle olay anının birkaç dakika öncesinde derneğin oradaki görüntü, ikincisi Aytaç Baran'ın katledildiği yerdeki iki ayrı görüntü var. Bu görüntülerde 3 kişi gözüküyor. Görüntülerin bilirkişiye gönderilerek kimliklerini tespiti, bu yönüyle de dosyaya sanık sıfatıyla katılmalarını talep ettik. Mahkeme bu taleplerimizi kabul etti." dedi.

Olay

Aytaç Baran, Diyarbakır'da 9 Haziran 2015'te uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetmiş, saldırının ardından çıkan olaylarda 3 kişi ölmüş, 11 kişi yaralanmıştı. Baran'ın öldürüldüğü saldırıyı gerçekleştirdikleri iddiasıyla sanıklar Diyadin G. ile Sezgin Demirok hakkında "Tasarlayarak adam öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, "Silahlı terör örgütüne üye olmak" ve "Ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma veya bulundurma" suçlarından 6 yıldan 13 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı. Sanıklardan Sezgin Demirok, 24 Aralık 2015'te yaşamını yitirmişti. Davanın ilk duruşmasında tutuklu tek sanık Diyadin G. tahliye edilmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yeni İhya Der Başkanı Baran'ın Öldürülmesi Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement