Ankara'da Yeni İlçelere Hizmet Yağdı - Son Dakika
Yerel

Ankara'da Yeni İlçelere Hizmet Yağdı

Ankara\'da Yeni İlçelere Hizmet Yağdı

Ankara Büyükşehir Belediyesi, yerel seçimleriyle birlikte sınırlarına katılan çevre ilçeler başta olmak üzere 25 ilçeye 2 milyar 257 milyon TL'lik hizmet götürdü.

11.11.2015 10:54  Güncelleme: 11:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Büyükşehir Belediyesi, 30 Mart yerel seçimleriyle birlikte sınırlarına katılan çevre ilçeler başta olmak üzere 25 ilçeye 1.5 yılda 2 milyar 257 milyon TL'lik hizmet götürdü.

Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan çalışmalarla 1.5 yıllık sürede ilçelere toplam 7,8 milyon ton asfalt serilirken, toplam 20 milyon metrekare yol çalışması (yol açım, bakım, reglaj ve tarım yolu) yapıldı. Aynı dönemde ilçelerde toplam 2,2 milyon metrekare kaldırım çalışması gerçekleştirildi, 166 bin metre bariyer döşendi. Bu hizmetler için Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından yaklaşık 1 milyar 800 milyon TL'lik yatırım yapıldığı kaydedildi.

Çevre ilçeler başta olmak üzere Ankara'nın toplam 25 ilçesinde yol açımından asfalt serimine, kaldırım, bariyer çalışmalarından meydan düzenlemesine kadar birçok çalışmayı gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi, çevre ilçelerde mahalle statüsüne geçirilen köylere kadar "köşe bucak" götürdüğü hizmetlerle bu yörelerin çehrelerini değiştirerek, refah düzeylerini artırdı.

Ankara genelinde kaldırım çalışmalarında daha sağlam ve estetik olan bazalt taşı tercih ediliyor. Kaldırım çalışmaları sırasında bedensel engelliler için rampalar, görme engelliler için kılavuz beton parke ve noktalı (uyarıcı) beton parke kullanılarak "iz yolu" yapılıyor. Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı, bunların yanı sıra halen Haymana Yolu'nda menfez yapımı, merkezde yaya üst geçitleri, Kalecik'te Eşmedere Çay geçiş köprüsü yapımı, Bala'da pazar ve festival alanı üstünün kapatılması çalışmalarını yürütüyor. Ekipler, çalışmalarını hava koşulları uygun olduğu sürece 7/24 vardiyalar halinde sürdürüyor.

İLÇELERE LED EKRANLAR

Büyükşehir Belediyesi, ilçe merkezlerine led ekranlar da yerleştirerek, Büyükşehir Belediyesi'nin hizmet ve çalışmaları hakkında vatandaşları bilgilendiriyor. Akyurt, Ayaş, Bala, Beypazarı, Çamlıdere, Çubuk, Elmadağ, Güdül, Haymana, Kalecik, Kazan, Kızılcahamam, Nallıhan, Polatlı, Pursaklar ve Şereflikoçhisar ilçelerinde kurulan ve yeni hizmete giren led ekranlar sayesinde ilçelerde yaşayan vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmaları ve projeleriyle ilgili bilgi sahibi olmaya başladılar.

Yerel seçimlerden sonra Başkent'in tüm ilçelerinde yatırım atağı başlatan Ankara Büyükşehir Belediyesi, yol ve altyapı çalışmalarının yanı sıra ilçelere estetik görünüm kazandırmak, okul ve ibadet mekanlarının eksikliklerini tamamlamak için önemli yatırımlar gerçekleştirdi. Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı, son 1.5 yılda Ankara'nın tüm ilçelerinde ihtiyaçlar ve projeler doğrultusunda 351 milyon TL tutarında yatırım yaptı.

Türkiye'de ilk kez Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan ve daha sonra pek çok belediyenin örnek alarak kendi bünyesinde kurduğu Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı, merkez ve uzak ilçelerde ibadet mekanları ve köy konaklarında onarımlar gerçekleştirirken, çok sayıdaki okula da yardım yağdırdı. Okulların çimento, kum, bordür ve temizlik malzemesi gibi ihtiyaçları da bu birim tarafından giderildi. Ayrıca gelen talepler doğrultusunda okul bahçeleri de geleneksel çocuk oyun alanları çizgileriyle donatıldı.

Büyükşehir Belediyesi, ilçelerde mezarlık temizlikleri, köy meydanları yapımı, köprüler, camiler, üstgeçitler, cami ve okul hafriyatlarının alınması, deprem riski taşıyan binaların yıkılması gibi faaliyetlerde de bulundu.

TURİZM YATIRIMLARI

Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı; nüfus yoğunluğu fazla olan merkez ilçelerde aralarında dev turizm yatırımlarının da olduğu ANKAPARK, Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı gibi büyük projelerle birlikte kent giriş kapıları, cephe aydınlatmaları, altgeçitler, yaya alt ve üstgeçitleri, engelli platformları, engelli bireyler için hissedilir yüzeyler, kavşaklar, metro ve karayolu ulaşım ağlarının ihtiyaçları doğrultusunda yatırımlarını yoğunlaştırdı.

Kent Estetiği Dairesi, ilçelerin tamamında meydan düzenlemeleri yaptı. Fen İşleri Dairesi de Beypazarı ile Polatlı'nın merkezinde bazalt kaplamalı üçlü poligon taşlarla meydan çalışması yaptı, cadde ve kaldırımları yeniledi. Ağır tonajlı araçların yolu ve kaldırımı tahrip etmemesi için yolun altına hasır çelik döşenerek yol sağlamlaştırıldı. Ayrıca meydanlarda görme engelliler için iz yolu çalışması da yapıldı.

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı da kent mobilyaları, oyun grupları, parklar, köy konaklarının yeniden yapılması veya yenilenmesi, ağaç, çalı, çiçek dikimleri gibi Başkent'in dört bir tarafında çalışmalar yaptı. Bu birim tarafından çevre ilçelere toplam 40 park yapılırken, bu ilçelere 500 bin adet ağaç, çalı ve çiçek dikilerek, kişi başına düşen yeşil alan miktarı da yükseltildi. Bu çalışmaların yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in, "Köy konaksız mahalle kalamayacak. Köy konağı olmayan mahallelere yenilerini yapacağız. Kullanılmaz olanları ise revize ederek tekrar aktif hale getireceğiz" sözlerinin ardından 335 adet yeni köy konağı yapıldı, bir kısmı tadilattan geçirildi. Bunların yanında bulunan okul, cami ile diğer kamuya ait binaların da tadilatı ve çevre düzenlemesi yapıldı. Bu birim tarafından da son 1 yılda tüm ilçelere 106 milyon TL'nin üzerinde harcama yapıldı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ankara'da Yeni İlçelere Hizmet Yağdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti
    09 Nis Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti

    Gazze Şeridi'nde İsrail güçlerinin düzenlediği hava saldırısında Maghazi Belediye Başkanı Hatem el-Ghamri ve 4 kişi hayatını kaybetti. Uluslararası topluma İsrail'e yönelik insanlığa karşı işlediği suçlardan dolayı soruşturma açılması çağrısı yapıldı.

  • AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı
    09 Nis AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı

    AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu, 31 Mart Yerel Seçimleri sonrası Kürt seçmenin tercihlerini ve AK Parti'nin durumunu değerlendirdi. Miroğlu, Kürt seçmenin, AK Parti ve DEM gibi partilere oy vererek, marjinal sokak siyasetinden kurtulup siyasetin merkezinde söz sahibi olmak istediğini belirtti.

  • Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı
    09 Nis Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısında bulundu. Bugün öğle saatlerinden itibaren artarak akşam saatlerine kadar yerel olarak kuvvetli olması beklenen gök gürültülü sağanak nedeniyle vatandaşlar sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldı.

  • SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı
    09 Nis SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı

    Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ve CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Ecevit Keleş, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Sarıbıyık, bayramın manevi atmosferine vurgu yaparak, Filistin ve Doğu Türkistan'da yaşanan zulümlere dikkat çekti. Keleş ise bayramın birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştirmesi gerektiğini belirtti.

  • Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
    09 Nis Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

    Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler başkanlığında, 31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra 2024-2029 döneminin ilk meclis toplantısı gerçekleştirildi. Yeni dönem meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, belediye daire müdürleri, basın mensupları ve Burhaniyeliler toplantıya katıldı. Toplantıda meclis başkan vekilleri, meclis katipleri ve encümen üyeleri seçildi. Ayrıca komisyon üyeleri belirlendi ve 2023 Yılı Faaliyet Raporu görüşüldü.

  • Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi
    09 Nis Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi

    31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra Pazaryeri Belediye Meclisi ilk kez toplandı. Toplantıda encümen üyeleri, başkan vekili ve plan bütçe komisyonu belirlendi. Belediye Başkanı Zekiye Tekin, yeni dönemin Pazaryeri ilçesine hayırlı olmasını temenni etti.

  • TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı
    09 Nis TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı

    Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) tarafından tescil edilen coğrafi işaretli ürün sayısı geçen yıl sonunda 1512 olurken, Gaziantep ürünü tescillenen iller sıralaması, Hatay da en fazla coğrafi işaret başvurusu yapan iller arasında ilk sırada yer aldı. Türkiye'nin coğrafi işaret tescilli ürün sayısı 2023 sonu itibarıyla 1512 oldu. Kuruma geçen yıl 371 ürün için başvuru yapıldı ve bunlardan 209'u coğrafi işaret tescili aldı.

  • Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu
    09 Nis Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu

    Akyazı Belediyesi'nin 31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından gerçekleştirilen ilk meclis toplantısında Belediye Başkanı Bilal Soykan, Akyazı'nın güzelleştirilmesi ve değer katılması için çalışacaklarını belirtti.

  • Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor
    09 Nis Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor

    Barış Pınarı Harekatı'yla terör örgütü YPG/PKK'dan temizlenen Suriye'nin Tel Abyad ve Rasulayn ilçelerinde halk, Türkiye'nin çabalarıyla sağlanan huzur ve güven ortamında beşinci Ramazan Bayramı'na girecek. Buna rağmen ekonomik zorluklar yaşayan halk, pazarda alışveriş yaparak bayrama hazırlanıyor.

  • Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi
    09 Nis Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

    31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından Zeytinburnu'nun 5 yıllık yeni yönetiminde söz sahibi olacak belediye meclis üyeleri, Belediye Başkanı Ömer Arısoy'un başkanlığında ilk toplantısını gerçekleştirdi.

  • Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı
    09 Nis Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı

    Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, atla safari yaparak gelen Ceylan Kırca ve Sümmani Yılmaz tarafından beklenmedik bir ziyaretçi grubuyla karşılaştı. Başkan ve vatandaşlar bu ilginç ziyaret karşısında hayrete düştü.

  • Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi
    09 Nis Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi

    Meksika'nın başkenti Mexico City'de yaşayanlar, 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulmasını izlemek için sahillere ve Meksika Ulusal Özerk Üniversitesi'nin kampüsüne akın etti. Tutulma, Meksika'nın kuzeyindeki bazı şehirlerde net şekilde izlendi. Meksikalılar ve turistler, tarihi anlara tanıklık etmek için tutulmanın görüldüğü kentlere akın etti.


Advertisement