Yeni İnternet Yasası - Son Dakika
Yerel

Yeni İnternet Yasası

MHP Bilecik Belediye Başkan adayı Şensoy: "Bu yasa günü kurtarmaya ve anlık bir ihtiyacı gidermeye yönelik, teknik açıdan da uygulanması bir takım riskleri taşıyan bir yasadır"

10.02.2014 13:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Bilecik Belediye Başkan adayı Hüseyin Şensoy, "Bu yasa günü kurtarmaya ve anlık bir ihtiyacı gidermeye yönelik, teknik açıdan da uygulanması bir takım riskleri taşıyan bir yasadır" dedi.

Şensoy, yeni internet yasası hakkında yaptığı açıklamada, basın ve haberleşme özgürlüğünün uygar bir toplumun temel referanslarından olduğunu belirterek, internet yasasıyla "internete sansür" uygulamasının getirilmek istendiğini savundu.

Vatandaşların haber alma ve haber paylaşma hakkının kutsal olduğunu ve kısıtlamaların getirilmesinin demokratik bir anlayışla bağdaşmadığını aktaran Şensoy, şunları kaydetti:

"Bu yasa günü kurtarmaya ve anlık bir ihtiyacı gidermeye yönelik, teknik açıdan da uygulanması bir takım riskleri taşıyan bir yasadır. Şüphesiz her birey gibi bizler de 'kişilerin özel hayatına yönelik saldırılara' şiddetle karşı olmakla beraber, özel hayatın gizliliğini korunmasını gerekliliğine bütün samimiyetimizle inanmaktayız. Elbette ki, temel hak ve özgürlüklerin kısıtlanmadığı, kişilerin özel hayatının ayaklar altına alınmadığı bir Türkiye hepimizin özlemidir. Bu özlemin yerine getirilmesi de ülke yöneticilerinin görevidir. Ancak bunu gerçekleştirirken, vatandaşlarımızın temel haklarından olan haber alma ve basın özgürlüğünü kısıtlayacak her türlü uygulamadan kaçınılması demokratik hukuk devleti olmanın gereğidir." - Bilecik

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yeni İnternet Yasası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement