Yeni Keçiören Bulvarı'ndaki Çalışmalar Sürüyor - Son Dakika
Yerel

Yeni Keçiören Bulvarı'ndaki Çalışmalar Sürüyor

Yeni Keçiören Bulvarı\'ndaki Çalışmalar Sürüyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Vedat Üçpınar, “Selçuklu Caddesi ile yeni bulvar arasında 420 metre uzunluğundaki köprü imalatı tamamlanmak üzere. Selçuklu Caddesi-Gülhane Caddesi arasında yaklaşık 250 metre uzunluğundaki köprü imalatı da tamamlandı” dedi.

12.06.2016 11:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Vedat Üçpınar, "Selçuklu Caddesi ile yeni bulvar arasında 420 metre uzunluğundaki köprü imalatı tamamlanmak üzere. Selçuklu Caddesi- Gülhane Caddesi arasında yaklaşık 250 metre uzunluğundaki köprü imalatı da tamamlandı" dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, Keçiören trafiğini rahatlatmaya yönelik başlatılan yeni Keçiören Bulvarı'ndaki çalışmaların Basınevleri Kavşağı'ndaki ilk etabının bu ay içinde tamamlanacağı bildirildi. Bulvarın ikinci etabı olan Samsun Yolu bağlantısında da çalışmaların devam ettiği belirtildi. İş makinelerinin yoğun şekilde çalıştığı Basınevleri Kavşağı etabına ilişkin bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Vedat Üçpınar, Keçiören'in şehir merkeziyle bağlantısının sadece Fatih Köprüsü'nden sağlanması nedeniyle sabah ve akşam saatlerinde trafikte çok yoğunluk yaşandığını söyledi. Köprüye paralel olacak yeni bulvarın trafiği yüzde 40 oranında rahatlatmasının beklendiğini belirten Üçpınar, çalışmaların gece gündüz sürdüğünü kaydetti. Selçuklu Caddesi, Gülhane Caddesi ve Basın Caddesi kesişiminde 3 katlı kavşak çalışması imalatının büyük bir hızla ilerlediğine dikkat çeken Vedat Üçpınar, temel ve fore kazık çalışmaları tamamlandıktan sonra alt geçit çalışmalarına başlandığını, eşzamanlı olarak altyapı deplaselerinin yapılarak köprü imalatlarına devam edildiğini anlattı. Üçpınar, "Selçuklu Caddesi ile yeni bulvar arasında 420 metre uzunluğundaki köprü imalatı tamamlanmak üzere. Selçuklu Caddesi-Gülhane Caddesi arasında yaklaşık 250 metre uzunluğundaki köprü imalatı da tamamlandı" şeklinde konuştu.

400 KİŞİLİK EKİPLE GECE-GÜNDÜZ ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Gece-gündüz süren çalışmaların 400 kişilik ekip ve kalabalık iş makineleriyle devam ettiğini anlatan Vedat Üçpınar, "Beton mikserleri, fore kazık makineleri, vinçler ve kamyonlarla süren çalışmaların Basın Evleri Kavşağı bölümünü Haziran ayı içinde bitirmeyi planlıyoruz. Hava şartları ve alt geçit yapımı sırasındaki su tahliyeleri nedeniyle bazen sekteye uğrayan bu bölümdeki çalışmaların dışında, Samsun Yolu bağlantısına da başladık. Buradaki binaları yıktık" ifadelerini kullandı.

Selçuklu, Gülhane ve Basın caddeleri kesişiminden başlayan ve Samsun Yolu'na kadar yapılacak olan 800 metre uzunluğundaki bulvarın 2'şer şeritli ve çift yönlü olacağını da ifade eden Genel Sekreter Yardımcısı Üçpınar, "3 katlı kavşak çalışmaları kapsamında 2 köprü, 1 alt geçit ve 1 hemzemin kavşak inşa ediliyor. Yeni bulvarın Samsun Yolu kesişiminde de 1 köprü ve 2 alt geçit yapılıyor" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yeni Keçiören Bulvarı'ndaki Çalışmalar Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement