Yeni Mahallelere Yeni Camiler - Son Dakika
Yerel

Yeni Mahallelere Yeni Camiler

Yeni Mahallelere Yeni Camiler

Şahinbey Belediyesi’nin yeni mahallerinden biri olan Kumru Hamurkesen Mahallesine yapılan Cami’nin açılışı yapıldı.

15.06.2016 11:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şahinbey Belediyesi'nin yeni mahallerinden biri olan Kumru Hamurkesen Mahallesine yapılan Cami'nin açılışı yapıldı.

Hayırsever bir vatandaş tarafından arsası bağışlanan ve Şahinbey Belediyesi tarafından yaptırılan Cami 164 m2 alan üzerine yapıldı. Asma katıyla birlikte 150 kişilik olan cami mahalle cemaatinin hizmetine açıldı.

Caminin açılışı Kuran-ı Kerim tilaveti ve dualarla yapılırken, açılışa Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'nun yanı sıra Şahinbey İlçe Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, Şahinbey İlçe Müftüsü Musa İmamoğlu, Şahinbey Belediyesi başkan yardımcıları ve mahalle sakinleri katıldı.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, "Allah bizleri güzel günlerde buluşturdu. Diyanet İşleri Başkanımız geçtiğimiz günlerde ilimize gelmişti. Geldiğinde bana sormuştu. 'Sen göreve geldikten sonra Şahinbey'de kaç tane cami yapıldı' dedi. Ben her halde 50 civarında vardır dedim. 'İyi maşallah güzel' dedi. Sonra bende merak edip arkadaşlara kaç cami yapmışız çıkarın şu rakamı bir görelim dedi. Şuan inşaatı devam edenlerle birlikte 67 cami yapmışız. Camiler birleşme, kaynaşma ve bir araya gelme yerlerimiz. Bu nedenle camilerimizin değerini ve kıymetini bilmemiz gerekir" dedi.

Şahinbey İlçe Müftüsü Musa İmamoğlu, Cami yapımının önemine vurgu yaparak, "Bugün büyük bir öneme sahip çok güzel bir duygu. Zira yeryüzünün en güzel yerleri olan, Allah'ın evlerinden biri Kumru Hamurkesen Camimizin ibadete açılışı için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Rabbim camimizi topluluğumuza hayırlı uğurlu eylesin inşallah. Sevgili Peygamberimiz 'Her kim Allah rızası için bu dünyada müminler ibadet etsinler diye bir mescit inşa ederse, Allah da o kişilere cennette bir köşk hazırlar diyor. Bundan dolayı Gaziantep'imizi ne kadar takdir etsek azdır şuan sadece Şahinbey'imizde 15-16 civarında cami inşaatımız devam etmektedir. Şahinbey Belediyemiz bu kervanın başını çekiyor" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından yeni yapılan caminin açılışını Başkan Mehmet Tahmazoğlu, Şahinbey İlçe Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, Şahinbey İlçe Müftüsü Musa İmamoğlu ve vatandaşlar birlikte gerçekleştirdi. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yeni Mahallelere Yeni Camiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement