Yeni Mazda3 Türkiye'de Satışa Sunuldu - Son Dakika
Otomobil

Yeni Mazda3 Türkiye'de Satışa Sunuldu

Yeni Mazda3 Türkiye\'de Satışa Sunuldu

Yeni Mazda3, 15 Nisan'da Türkiye yollarına çıkıyor.

16.04.2014 09:33  Güncelleme: 09:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Göz alıcı Kodo - Hareketin Ruhu tasarım felsefesi ve Mazda'nın ultra verimli hafif SKYACTIV teknolojilerinin kullanıldığı 6. nesil araçlarından üçüncüsü olan Yeni Mazda3, 15 Nisan'da Türkiye yollarına çıkıyor.

Yeni Mazda3'ün Türkiye'de yollara çıkması ile ilgili olarak Mazda Türkiye Genel Müdürü Nurkan Yurdakul: "Mazda'nın en çok satan modeli ünvanına sahip Mazda3, bizim için de her zaman lokomotif görevi görmektedir. Tamamıyla yenilenen modelimiz Mazda3'ü Türkiye'ye özel 120 BG'nde motor ve 5 farklı donanım seçeneği ile 55.500 TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunuyoruz. Türkiye'de Mazda3 ile tanışmak isteyenlerin kesinlikle beklentileri aşacağına inanıyorum" dedi.

Tüm SKYACTIV Teknolojilerine sahip olan Yeni Mazda3, ultra-verimli sıkıştırma sunan 1.5 litrelik benzinli SKYACTIV-G 120 BG motor ile sunuluyor. Mazda3'ün manuel şanzımana sahip versiyonu 100km'de 5.0 litre, otomatik şanzımana sahip versiyonu ise 100km'de 5.5 litrelik yakıt sarfiyatı ile dikkat çekiyor. Mazda'nın bu motoru, özellikle gerçek dünya koşullarında oldukça geniş ve düz bir güç bandında üstün performans, etkileyici bir yakıt ekonomisi ve CO2 emisyonu seviyesi sunmak amacıyla, çevik yapıya sahip altı ileri otomatik ve manuel şanzımanlarla eşleştirildi.

Yeni modelin donanım özellikleri onu sınıfının teknolojik liderleri arasına sokuyor. Mazda'nın yeni bağlantı konsepti, şirketin en çok satan modelinin Avrupa'nın C segmentinde yolcularına online olma olanağı sağlayan ilk modellerinden biri olma özelliği kazandırıyor. Yeni ve geliştirilmiş insan-makine arayüzü (HMI) ile birleştirilen yeni araç içi bağlantı sistemi ile yolcularının güvenli ve kesintisiz bir şekilde online olmasını sağlayan ilk Mazda. Halihazırda mevcut olan metin ve navigasyon* özelliklerinin üzerine ilave edilen sistem; Facebook ve Twitter'ın sesli akışlarını, radyodan sesli kitaba ve daha fazlasına kadar on binlerce bulut tabanlı istasyona sahip olan Aha™ uygulamaları da dahil olmak üzere, ücretsiz mobil içerikleri aracın içine kadar güvenle getiriyor.

Araç içerisinde, Mazda'nın yeni kabini güvenli ve ergonomik bir konfor sunuyor. Bir önceki modelinden daha geniş olan Yeni Mazda3'de otomobil ile sürücü arasındaki interaktif ilişkiyi güçlendiren özellikler arasında; sürücünün göz hizasına yerleştirilmiş olan Aktif Sürüş Ekranı, küçük bir göz hareketi ile görülebilen 7'' dokunmatik renkli TFT ekran, bilgi-eğlence fonksiyonlarının gözle temas kurulmadan kullanılmasını sağlayan HMI kumandası bulunuyor.

Tüm yenilikçi teknolojilerin yanısıra Yeni Mazda3'de Mazda'nın i-ACTIVSENSE adını verdiği zengin bir güvenlik donanımı da sunuluyor. i-ACTIVESENSE  güvenlik sistemi yaklaşan tehlikeler hakkında sürücüyü uyararak güvenle yol alınmasını sağlıyor. i-ACTIVSENSE ile sunulan sensör bazlı ve radar destekli güvenlik teknolojileri arasında SCBS Akıllı şehir içi fren desteği, RVM Arka araç izleme sistemi, LDW Şerit değiştirme uyarı sistemi ve HBC Uzun far kontrol sistemi gibi sensör bazlı ve radar destekli güvenlik teknolojileri bulunuyor. Ayrıca "MRCC + SBS" Mazda radar hız kontrol ve akıllı fren sistemi sayesinde uzun yolculuklar daha konforlu hale geliyor.

* Navigasyon sistemi aksesuar olarak 1.445 TL+KDV satış fiyatıyla sunuluyor.
Ne Tarih Ama!

Bugüne kadar Mazda3, 130'dan fazla ödülü ve dünyanın dört bir yanındaki sürücülerin beğenisini kazandı. Mazda3 sahip olduğu başarı ile o tarihten bu yana alışılmışa meydan okumaya devam ediyor.

Sahip olduğu tasarım, performans ve kalite kombinasyonuyla, ilk Mazda3 dünyanın her yerinde C segmentinde devrim yarattı. Mazda'nın orjinal Zoom-Zoom neslinden biri olan bu dinamik spor kompakt modelin birinci jenerasyonu toplam 2,2 milyon adet satarak büyük  bir başarı kazandı.

Popülerlik konusunda, ikinci nesil Mazda3, ilk modelin kaldığı noktadan yola devam etti ve günümüze kadar global çapta toplam 1.4 milyon adet satıldı. Hatta 2011 ve 2012 yıllarında Avustralya'da toplamda en çok satan binek araç oldu. Dahası, Mazda3 markayla eş anlamlı olan sağlam güvenilirliği hep sürdürdü: örneğin, 2010 yılında bir numaralı kompakt araç seçildikten sonra, J.D. Power'ın 2011 Alman müşteri memnuniyeti anketinde en iyi model seçildi.

Yeni Mazda3'de global satış başarısı ile ilk iki neslin izinden gideceğinin sinyallerini veriyor!

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Otomobil Yeni Mazda3 Türkiye'de Satışa Sunuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement