Diyarbakır'da "Karneni Getir, Kitabını Götür" Kampanyası - Son Dakika
Yerel

Diyarbakır'da "Karneni Getir, Kitabını Götür" Kampanyası

Diyarbakır\'da "Karneni Getir, Kitabını Götür" Kampanyası

Diyarbakır'ın Bismil İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, çocuklara kitap okuma alışkanlığı kazandırmak için "Karneni Getir, Kitabını Götür" kampanyası düzenledi.

25.01.2015 17:04  Güncelleme: 15:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tüm ülkede karnelerin dağıtılmasıyla birlikte 18 milyon öğrenci ve yaklaşık 800 bin öğretmen iki haftalık bir tatil sürecine girdi. Öğrencilerin tatillerini daha verimli geçirmeleri için bir süre önce Diyarbakır'ın Bismil İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne atanan Aydın Ak, ayağının tozuyla gelir gelmez yenilikçi projelerini de hayata geçirmeye başladı.

5 BİN ADET 100 TEMEL ESER DAĞITILDI

Bu kapsamda Bismil Kaymakamlığı, Bismil İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Bankası işbirliğinde "Karneni Getir, Kitabını Götür" kampanyası düzenlendi. Kampanya çerçevesinde karne günü Bismil Kaymakamı Vehbi Bakır ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Ak tarafından 5 bin adet 100 temel eser öğrencilere dağıtıldı. Karne hediyesine kavuşan öğrencilerin sevinçleri yüzlerinde okundu. Tatil süresince okuyabilecekleri bir kitaba sahip oldukları için çok mutlu olduklarını dile getirdiler.

ÜCRETSİZ TEOG TARAMA SINAVI YAPILACAK

Kampanya ile ilgili bilgi veren Bismil İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Ak, "Çağdaş bir toplumda gelişmişliğin ölçütlerinden biri de belirlenen bir devlet politikası temelinde üzerinde önemle durulan okuryazarlık ve okuma alışkanlığıdır. Ülkemizde kendini hissettiren ve nedenlerinin ayrıntısıyla ortaya konması gereken sorun olan okuma sorununun sıklıkla hissedildiği bir coğrafyada yaşıyoruz. Kitapsız yaşam kör,sağır,dilsiz bir yaşamdır.Okumak insanca ve uygarca bir eylemdir.Dolayısıyla Bismil'deki çocuklarımıza bu alışkanlığı kazandırma ülküsü ile yola çıktık. Bismil İlçe Kaymakamımız ve Halk Bankası desteğiyle öğrencilerimize bugün binlerce kitap dağıtık.Projelerimizin ilk adımını teşkil eden bu süreci inşallah önümüzdeki günlerde Teog taraması ile devam ettireceğiz. Yirmi bin dolayında Teog tarama sınavını ücretsiz olarak okullarımıza uygulayacağız" dedi. Ak, karnelerini alan tüm öğrencileri de tebrik ederek başarılar diledi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Diyarbakır'da 'Karneni Getir, Kitabını Götür' Kampanyası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement