Yeni Nesil Yazar Kasa Zorunluluğunun Kaldırılması - Son Dakika
Güncel

Yeni Nesil Yazar Kasa Zorunluluğunun Kaldırılması

Yeni Nesil Yazar Kasa Zorunluluğunun Kaldırılması

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Beşir Köksal, yeni nesil postlu yazar kasa kullanım mecburiyetinin kaldırılmasının esnafı rahatlattığını belirtti.

14.04.2017 15:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Beşir Köksal, yeni nesil postlu yazar kasa kullanım mecburiyetinin kaldırılmasının esnafı rahatlattığını belirtti.

Köksal, yaptığı yazılı açıklamada, yeni nesil postlu yazar kasa kullanım mecburiyetinin kaldırıldığına ilişkin Maliye Bakanı Naci Ağbal tarafından yapılan açıklamanın yüz binlerce esnaf ve sanatkarı sevindirdiğini kaydetti. Açıklanan bu kararın zor durumda olan esnaf ve sanatkarı sevindirdiğine dikkati çeken Köksal, "Karar ile eldeki yazar kasalar atıl kalmayarak ekonomiye yeniden kazandırılmış olacak, karar ile esnafımız rahatladı. Pos cihazlı yeni nesil yazar kasa kullanım zorunluluğunun kaldırılması ile esnafımızın üzerinden büyük bir yük kalktı ve bu kararı sevinçle karşılıyoruz." ifadesini kullandı.

Yeni nesil yazar kasaların, tüm işlemleri online olarak Gelir İdaresi Başkanlığına gönderebilmesi için her ay bir kullanım bedeli olduğunu aktaran Köksal, "Eski tip yazar kasalarda böyle bir sorun yoktu. Yeni nesil yazar kasaların kendi bedelinin dışında bir de kullanım maliyeti var. Maliye Bakanımızın almış olduğu bu kararla yüz binlerce esnaf bu bedeli ödemekten kurtulacak." değerlendirmesinde bulundu.

Esnafın yeni nesil yazar kasaya geçişi konusunda sıkıntı yaşadığını ve buna rağmen bazı esnafların yazar kasa aldığını kaydeden Köksal, şunları kaydetti:

"Bu karardan önce yeni nesil yazar kasa alan esnafımız, her ay kullanım bedeli ödemek zorunda kalıyor. Esnafın kullandığı cihazların veri aktarımı durdurulursa esnaf da bu bedeli ödemekten kurtulur. Madem yeni nesil yazar kasa kullanımı ihtiyari oluyor, daha önce yeni nesil cihaz alan esnafımız için de bu işlemler aynı şekilde ihtiyari olmalı. Esnafımıza yardımcı olan ve yeni nesil yazar kaza kullanma zorunluluğunu ortadan kaldırarak esnafı rahatlatan Maliye Bakanımız sayın Naci Ağbal ve emeği geçenlerle teşekkür ediyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yeni Nesil Yazar Kasa Zorunluluğunun Kaldırılması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.

  • Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpıştığı Kazada 4 Kişi Yaralandı
    01:58 Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpıştığı Kazada 4 Kişi Yaralandı

    Kırıkkale'nin Kaletepe Mahallesi'nde meydana gelen kazada, bir ambulans ile ticari taksi çarpıştı. Kazada, sürücüler ve ambulansta bulunan sağlık personeli olmak üzere toplam 4 kişi yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla hastanelere kaldırıldı.

  • Ümraniye'de Kontrolden Çıkan Araç 14 Araça Çarptı
    01:58 Ümraniye'de Kontrolden Çıkan Araç 14 Araça Çarptı

    Ümraniye'de sürücüsünün kimliği belirlenemeyen bir hafif ticari araç, kontrolden çıkarak park halindeki 14 araca çarptı. Sürücü kazayı yara almadan atlatırken, araçlarda hasar meydana geldi. Polis ekipleri olay yerine gelerek caddeyi trafiğe kapattı. Kaza yapan sürücü işlemler için polis merkezine götürüldü ve araçların çekiciyle kaldırılmasının ardından cadde yeniden trafiğe açıldı.


Advertisement