Yeni Park İnşaatı Çalışmaları Devam Ediyor - Son Dakika
Yerel

Yeni Park İnşaatı Çalışmaları Devam Ediyor

Yeni Park İnşaatı Çalışmaları Devam Ediyor

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, yıkılan İl Özel İdare Binası alanı ile Yavuz Özcan Parkı’nı ve Kadın Yarı’nı kapsayan park inşaatını inceledi.

26.02.2015 11:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, yıkılan İl Özel İdare Binası alanı ile Yavuz Özcan Parkı'nı ve Kadın Yarı'nı kapsayan park inşaatını inceledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel dört ayda tamamlanması hedeflenen proje için "Antalya örnek bir yaşam alanına kavuşacak. Bölgede ciddi rahatsızlığa neden olan güvenlik sorunları ortadan kalkacak. Antalya nefes alacak" dedi. Çalışmaları inceleyen Başkan Türel, park içinde bulunan Özürlüler İletişim Merkezi'nin yıkılıp yerine parka uygun olarak modern bir binanın yapılmasının talimatını verdi. Başkan Türel incelemenin ardından Özel İdare Taksi esnafıyla sohbet etti.

Eski İl Özel İdare Alanı, Yavuz Özcan Parkı ve Kadın Yarını kapsayan alanda projenin toplam 22 bin metrekarelik alanı kapsadığı, eski İl Özel İdare alanında "Çocuk ve Çiçek" teması işleneceği belirtilirken, alanda 2 süs havuzu, 1 runner tip havuz bulunduğu, Pamuk Prenses ve 7 Cüceler'in bitki heykelleri, çiçek şelalesi ve oyun alanıyla çocuklar için cazip hale getirildiği kaydedildi. Alanın Kadın Yarı'na bakan kısmında bulunan ahşap zemin kaplamalı seyir terasının vadinin içerisini yukarıdan seyir imkanı sağlayacağı, seyir terası üzerindeki asma-germe sistem gölgeliklerin ise ziyaretçilerin gölge bir alanda dinlenmeleri için tasarlandığı ifade edildi.

Yavuz Özcan Parkı'nda ise "Sanat ve Çiçek" temasının tercih edildiği bildirilirken, gerçek insan ölçüleriyle orantılı bitki heykelleri, piyano formunda süs havuzu ve mevsimlik çiçeklerle oluşturulmuş boya paleti formunda çiçek parteri bulunacağı belirtildi. Park içine ayrıca çiçeklik haline getirilmiş piyano yerleştirilerek, piyanonun içinden su akışı sağlanacağı ifade edildi.

Proje kapsamında, Kadın Yarı içerisinde çelik taşıyıcılı ahşap kaplama yürüyüş parkuruyla her iki parkın birbirine bağlantısı sağlanarak, parkı gezen vatandaşların vadiyi seyretmesi ve tarihi alanın atıl halden çıkarılarak turizme kazandırılmasının hedeflendiği kaydedildi. Yaklaşık 120 metre uzunluğundaki seyir parkurunun İl Özel İdare alanından başlayarak, tarihi köprünün altından falezler boyunca devam edeceği belirtildi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yeni Park İnşaatı Çalışmaları Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement