Yeni Şafak ve Yeni Akit Gazetelerine Yapılan Eş Zamanlı Saldırı - Son Dakika
Güncel

Yeni Şafak ve Yeni Akit Gazetelerine Yapılan Eş Zamanlı Saldırı

Albayrak Grubu'ndan yapılan açıklamada, Yeni Şafak ve Yeni Akit gazetelerine yapılan saldırıya ilişkin "Türkiye'ye yönelik saldırıları deşifre eden medya organlarının fiili olarak hedef yapılması kuşkusuz basın özgürlüğünü engelleme ve sindirme girişimidir.

11.02.2016 18:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Albayrak Grubu'ndan yapılan açıklamada, Yeni Şafak ve Yeni Akit gazetelerine yapılan saldırıya ilişkin " Türkiye'ye yönelik saldırıları deşifre eden medya organlarının fiili olarak hedef yapılması kuşkusuz basın özgürlüğünü engelleme ve sindirme girişimidir. Ülkenin birlik ve beraberliğine kasteden terör odaklarının karşısında milli ve manevi değerlerden taviz vermeden yayın yapan Albayrak Medya Grubu bu saldırılar karşısında da asla yılmayacaktır" ifadelerine yer verildi.

Gruptan yapılan açıklamada, Yeni Şafak gazetesinin Bayrampaşa'daki binasına bugün saat 04: 45'te yüzleri maskeli 4 kişi tarafından silahlı ve molotoflu saldırı düzenlendiği hatırlatılarak, bina önüne gelen saldırganların personel giriş kapısına molotof kokteyli atıp, çalışma ofislerinin bulunduğu kattaki camlara uzun namlulu silahla ateş açtığı aktarıldı.

Menfur saldırıda çalışanların zarar görmemesinin en büyük teselli olduğu belirtilen açıklamada, saldırı sonucunda binanın personel giriş kapısının kullanılamaz hale geldiği, kurşun isabet eden camların kırıldığı bildirildi.

Açıklamada, Yeni Şafak ile birlikte eş zamanlı olarak Yeni Akit gazetesinin Küçükçekmece'de bulunan binasına da benzer bir saldırı gerçekleştirildiğinin üzüntüyle öğrenildiği aktarıldı.

"Asla yılmayacağız"

Yeni Akit Medya Grubu'na yapılan saldırıdan dolayı gazete yöneticileri, çalışanları ve okurlarına geçmiş olsun dileklerinin iletildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Güvenlik birimlerimiz faillerin bulunması için gerekli çalışmaları yürütmektedirler. Her iki saldırının faillerinin bir an önce bulunarak bu saldırıların aydınlatılacağı konusunda güvenimiz tamdır. Türkiye'nin içeriden ve dışarıdan saldırılara uğradığı son üç yıllık süreçte milletin yanında duran medya kuruluşlarının hedef seçilmiş olması terörden beslenen karanlık odakların Yeni Şafak'ın yayınlarındaki etkili habercilikten duyduğu rahatsızlığın bir göstergesidir. Terör örgütlerine karşı kararlı operasyonların yürütüldüğü şu günlerde Türkiye'ye yönelik saldırıları deşifre eden medya organlarının fiili olarak hedef yapılması kuşkusuz basın özgürlüğünü engelleme ve sindirme girişimidir. Ülkenin birlik ve beraberliğine kasteden bu terör odaklarının karşısında milli ve manevi değerlerden taviz vermeden yayın yapan Albayrak Medya Grubu bu saldırılar karşısında da asla yılmayacaktır."

"Oynanan oyunları yazmaktan vazgeçmeyeceğiz"

"Türkiye'nin Birikimi" sloganıyla yayın yapan Yeni Şafak'ın bu birikimi muhafaza etmek ve gelecek nesillere taşımak adına mürekkebinin son damlasına kadar mücadeleye devam edeceği belirtilen açıklamada, ülke üzerinde büyük oyunlar oynanırken sorumlulukla kamuoyunu doğru bir şekilde bilgilendirmekten ve gerçekleri yazmaktan vazgeçilmeyeceği dile getirildi.

Açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"Menfur saldırılar sonrası destekleriyle yanımızda olan herkese, başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız Ahmet Davutoğlu, İçişleri Bakanımız Efkan Ala ve diğer hükümet yetkilileri olmak üzere, ülkemizin güzide sivil toplum ve medya kuruluşlarına iletmiş oldukları dileklerle Yeni Şafak ailesinin bir parçası oldukları için teşekkür ediyoruz. Saldırıların arkasında hangi odakların olduğunu soranlara ise tek cevabımız var: Türkiye'yi kimler hedef alıyorsa, Yeni Şafak'ı da onlar hedef almıştır. Türkiye'yi hedef alanlar gibi Yeni Şafak'a saldıranlar da hüsrana uğrayacaktır."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yeni Şafak ve Yeni Akit Gazetelerine Yapılan Eş Zamanlı Saldırı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement