Türk Hava Kurumu Yeni Başkanı Vacit Öktem Oldu - Son Dakika
Güncel

Türk Hava Kurumu Yeni Başkanı Vacit Öktem Oldu

Eşi Sultan ve oğlu Emre Yıldırım üzerine şirket kurduğu iddia edilip görevden ayrılan Türk Hava Kurumunun eski başkanı Osman Yıldırım'ın yerine Vacit Öktem getirildi.

29.12.2014 12:07  Güncelleme: 12:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyük Anadolu Oteli'nde yapılan 42. Olağanüstü Büyük Genel Kurulu'nda, Türk Hava Kurumunun yeni başkanı Vacit Öktem oldu. Yeni başkan Vacit Öktem "Bu çınar ağacını çıkarcı zihniyetlere emanet etmeyeceğiz" dedi. THK'nin eski başkanı Osman Yıldırım'ın eşi Sultan ve oğlu Emre Yıldırım üzerine şirket kurduğu öne sürülmüştü. Başkan Yıldırım ve oğlu Emre Yıldırım'ın da arasında bulunduğu 5 kişi geçen kasım ayında tutuklanmıştı.

"ASKER-SİVİL FİTNESİNİN KURUMU NE HALE GETİRECEĞİNİ DÜŞÜNÜN"

THK'nın 42. Olağanüstü Büyük Genel Kurulu Büyük Anadolu Oteli'nde yapıldı. 433 delegenin oy kullandığı ve 3 adayın yarıştığı genel kurulda konuşan başkan adaylarından Kürşat Atılgan, kurumun şu anda zor şartlar içinde bulunduğunu belirterek, sorunları çözmek için birlik ve beraberliğin önemli olduğunu kaydetti. Atılgan, "Kurumu askerden temizleyelim" şeklinde laflar duyduğunu anlatan Atılgan, "Asker de sivil de bu milletin evladı. Asker-sivil fitnesinin kurumu ne hale getireceğini düşünün. Biz buraya bu tür fitne, ayrımcı düşünceler için gelmedik" dedi.

"BU ZOR DURUMDA DA MİLLET KURUMA SAHİP ÇIKACAKTIR"

Milletin geçmişte THK'yı sahiplendiğini dile getiren Atılgan, "Eminim bu zor durumda da millet bu kuruma sahip çıkacaktır" diye konuştu. Durumun bugün itibarıyla bin 700 kayıtlı gayrimenkulü bulunduğunu belirten Atılgan, bunların sayısının çoğaltılıp, kayıt altına alınması gerektiğini ifade etti. Kurumun 826 milyon lira borcu bulunduğuna işaret eden Atılgan, "Bunun büyük bir kısmı 5-6 yılda ödenmek zorunda. Şapkamızı önümüze koyacağız, neşterleri vuracağız" dedi.

BAŞKAN ADAYI TACETTİN GÜÇER: ÖDENEMEYECEK HİÇBİR BORCUMUZ YOK

Başkan adayı Tacettin Güçer de kurumun bin 700 taşınmazı elden çıkarmadan borcunu ödeyebilecek durumda olduğunu söyledi. THK'nın yarattığı kaynakların heba olmaması için genel başkanlığa aday olduğunu ifade eden Güçer, devam eden projeler tamamlandığında gençlerin sportif havacılığa yönlendirilebileceğini kaydetti. Kurumun mali açıdan korkunç bir seviyede bulunmadığını savunan Güçer, "2016 yılı sonuna kadar gelirlerimize baktığımız zaman ödenemeyecek hiçbir borcumuz yok" diye konuştu.

"BU ÇINAR AĞACINI ÇIKARCI ZİHNİYETLERE EMANET ETMEYECEĞİZ"

Adaylardan Vacit Öktem ise kurumun, tarihinin en zor günlerini yaşadığını belirterek, THK'nın adının yolsuzluklarla anıldığına dikkati çekti. Askeri birlik muamelesi görmekten bıktıklarını ve atamayla gelen bir genel başkan istemediklerini vurgulayan Ökten, "Tüm şube başkanlarımız onurlu, gururlu, başı dik gezecek. Bu çınar ağacını çıkarcı zihniyetlere emanet etmeyeceğiz" ifadesini kullandı.

267 OYLA BAŞKAN SEÇİLDİ

Konuşmaların ardından yapılan oylamada adaylardan Vacit Öktem, 267 delegenin oyunu alarak genel başkanlığa seçilirken, Kürşat Atılgan 114, Tacettin Güçer 48 oy aldı. 3 zarftan boş oy çıkarken, 1 oy geçersiz sayıldı. Öktem, teşekkür konuşmasında, kurumun 90 yıllık tarihinde delegelerin bir devrim yaptığını dile getirerek, "Allah mahcup etmesin. Artık bundan böyle kurumda şube başkanlarının sözü geçecek" dedi. İşlerinin bir hayli zor olduğunu belirten Öktem, buna karşın zorlukları atlatacaklarına inandıklarını söyledi.

Türk Hava Kurumu Yeni Başkanı Vacit Öktem Oldu
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Türk Hava Kurumu Yeni Başkanı Vacit Öktem Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı
    22:23 Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı

    Bulancak ilçesindeki bir kuyumcunun dün gerçekleştirilen maskeli ve silahlı soygunla ilgili olarak gözaltına alınan 3 şüpheli, çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı. Şüpheliler, 'nitelikli yağma ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından yargılanacak.

  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.

  • İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti
    22:08 İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti

    İsrail ordusunun iki gündür saldırılarını sürdürdüğü işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerim kenti ile kentte bulunan Nur Şems Mülteci Kampı'nda hayatını kaybeden Filistinli sayısı 7'ye yükseldi.


Advertisement