Yeni Toptancı Hali İçin Kura Çekildi - Son Dakika
Yerel

Yeni Toptancı Hali İçin Kura Çekildi

Yeni Toptancı Hali İçin Kura Çekildi

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin vizyon projeleri arasında yeralan ve inşası devam eden Yaş Sebze ve Meyve Toptancı Hali’nde faaliyet gösterecek olan esnaf, yeni işyerleri için kura çekti.

15.07.2016 12:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin vizyon projeleri arasında yeralan ve inşası devam eden Yaş Sebze ve Meyve Toptancı Hali'nde faaliyet gösterecek olan esnaf, yeni işyerleri için kura çekti. Noter huzurunda gerçekleştirilen törende 60 işyeri için kura çekim işlemi gerçekleştirildi. 45.8 milyon liraya mal olacak olan hal binasının Kasım ayında hizmete sokulması planlanıyor.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin şehre vizyon katan, insanların yaşam standardını yükselten, esnafın da ön planda tutulduğu proje ve yatırımlarıyla ilgili çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda, Büyükşehir Belediyesi'nin Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı'nın çalışmaları kapsamında geçtiğimiz Nisan ayında Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur tarafından temelleri atılan yeni Yaş Sebze ve Meyve Toptancı Hali'ndeki işyerleri için kura çekimi gerçekleştirildi. 60 işyerin için gerçekleştirilen kura çekim törenine Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Aydın Pehlivan, Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Ahmet Mekin Tüzün, hal esnafı ve vatandaşlar katıldı.

"Büyükşehir ile Köklü Değişim Başladı"

Salih Tozan Kültür Merkezi'nde düzenlenen ve Balıkesir 2. Noteri huzurunda gerçekleştirilen kura çekim töreni öncesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Ahmet Mekin Tüzün bir konuşma yaptı. Konuşmasına Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'un selamlarını ileterek başlayan Tüzün "Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin kurulması ile ilimizde köklü bir değişiklik başladı. Bu değişimin sonucu olarak ta kentsel gelişmeyle beraber artan nüfusun hizmetlerden daha iyi yararlanabilmesi için projeler yapılıyor. Bunlardan bir tanesi de kent içerisinde sıkışıp kalmış olan Meyve ve Sebze Toptancı Hali'nin dışarıya çıkartılması. Bu kapsamda Kesirven Köyü yanında yeni bina için inşaat çalışmalarına başladık. İnşaat hızımız planlananın ilerisinde devam ediyor. Bu ilerleyen inşaatta dükkan yani hak sahiplerimizin yerlerinin artık belirlenmesi aşmasına geldik. Bu aşamada sizlerin katılımı ve Balıkesir 2. Noteri'nin kontrol ve gözetiminde kura çekimi yapacağız. Yeni Hal'imizin Balıkesir ve sizlere hayırlı olmasını diliyorum. Yeni yerinizde bereketli işler diliyorum" diye konuştu.

Tüzün'ün konuşması ardından alfabetik sıraya göre kura çeken hal esnafı önce kura çekim sırasını belirledi. Kura çekimleri ardından esnaf yerleri için ikinci bir kura çekerek yeni dükkanlarını kendileri tespit etti.

45.8 milyona mal olacak

Nisan ayında temeli atılan ve Kasım ayında hizmete girmesi planlanan yeni hal binası 45 milyon 843 bin TL'ye mal olacak. Hal binasının inşaat alanı 110 bin metrekarelik yüzölçümüne sahip. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Yaş Sebze ve Meyve Hali'nin içerisinde; 1 adet idari bina, 60 adet ticari birim (hal dükkanı), 4 adet sosyal tesis, 60 adet kasa deposu, 2 adet kasa yıkama ünitesi, 1 adet danışma bürosu, 1 adet kantar binası, 1 adet oto yıkama ünitesi, 3 adet patates yıkama ünitesi, 1 adet su deposu, 2 adet paket arıtma ünitesi, 1 adet soğuk hava deposu (1600 metrekarede 11.200 metreküplük), cami ve şadırvan için rezevr alan bulunacak. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yeni Toptancı Hali İçin Kura Çekildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement