Yeni Trend İnternet Mavisi ve Pırıltılı Kırmızı - Son Dakika
Güncel

Yeni Trend İnternet Mavisi ve Pırıltılı Kırmızı

Yeni Trend İnternet Mavisi ve Pırıltılı Kırmızı

Dijital teknolojiler geliştikçe "Nesnelerin İnterneti" ile etrafımızdaki eşyalarla iletişime geçeceğiz ve konuşan arabalarda mavi renk tercih edilecek.

19.08.2015 13:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BASF'nin saflaştırılmış cam partikülleri içeren yeni özel efekt otomobil boyası ile kırmızılar daha da pırıltılı.
Dünyanın lider kimya şirketi BASF, önümüzdeki yılların otomotiv renk trendlerini sundu. BASF'nin RAW adını verdiği yeni trend koleksiyonuna göre; gelecekte renkler arabaların karakterini şekillendirecek, çarpıcı dokular ön planda olacak. Mavi renk, bu alanda önemli bir role sahip olurken pazarda parlak mavi gölgelerden siyah mavi renk alanlarına kadar geniş bir yelpaze hakim olacak. Ayrıca yoğun kırmızı, parlak turuncu ve parıltılı sarı, otomobillerde cazibe yaratacak. BASF Boya Global Stratejik Pazarlama Departmanından Astrid Van der Auwera, "Tüketici davranışlarını sürekli olarak zorlamak ve alternatifler aramak, aynı zamanda RAW koleksiyonunun renk dünyasında kendisini global seviyede hissettirmek anlamına geliyor" diye konuştu.

Öte yandan dijital teknolojiler, tüketim ve yaşam alışkanlıklarımızı çarpıcı bir şekilde değiştirirken gelecekte, "Nesnelerin İnterneti" her an çevre ile diyalog içinde olmamızı sağlayacak. Bu etkileşim, kendisini özellikle mavi kümede ifade eden renklerin tasarlanması açısından önemli bir kriter oluşturacak. BASF Boya Bölümü Avrupa Tasarım Başkanı Mark Gutjahr, "Mavi renk, bu alanda önemli bir role sahip olacak ve son birkaç yıl içerisinde daha düşük sayıdaki otomobil tesciline rağmen, artış gösterecek. Farklı tonlar, ilerlemekte olan bir dünyada çok fazla olasılık yansıtıyor. Pazar, parlak mavi gölgelerden siyah mavi renk alanlarına kadar her şeyi görecek" ifadelerini kullandı.

Cam partikülleri ile pırıltılı kırmızılar

Gelecekte, renk spektrumunun genişletilmesi ve olağandışı izlenimlerin elde edilmesi için efektler, Avrupa otomotiv pazarında kullanılacak. Dünyanın en önemli tasarım ödüllerinden Red Dot Ödülünü kazanmış özel efekt boyası XSpark®, boyaya özellikle lüks ve zarif bir efekt katıyor. İçerdiği saflaştırılmış cam partikülleri sayesinde ışığı çok daha iyi yansıtarak otomobilinizin pırıltısını artırıyor. Özellikle lüks sınıf segmentindeki modeller için bu boya, şekli destekleyen, ancak gösterişli olmayan bir homojen yüzey oluşturuyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yeni Trend İnternet Mavisi ve Pırıltılı Kırmızı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement