Yeni Tünelin İsmi Ne Olacak? Bakanlık Anket Başlattı - Son Dakika
Güncel

Yeni Tünelin İsmi Ne Olacak? Bakanlık Anket Başlattı

Yeni Tünelin İsmi Ne Olacak? Bakanlık Anket Başlattı

İstanbul'da 20 Aralık'ta açılacak olan Avrasya Tüneli projesinin ismi için Ulaştırma Bakanlığı tarafından anket başlatıldı.

05.12.2016 16:41  Güncelleme: 16:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Boğazı'nın altına inşa edilen, hem tekerlekli araçların hem de metronun geçişine olanak sağlayan 'Tüp Geçiş Projesi' 20 Aralık'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılacak. Avrasya Tüneli olarak bilinen projeye verilecek isim için Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın resmi internet sitesinde anket başlatıldı.


"HALKIN İLGİSİ BÜYÜK"

1 Aralık'ta başlayan ve 10 Aralık'a kadar sürecek olan ankette isim seçenekleri bulunmuyor. Ankete katılanlar istedikleri ismi kutucuğa yazıp 'Gönder' butonuna tıklıyor.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Halkımızın projeye olan ilgisi çok büyük. Katıldığımız program ve açılışlarda bu dev projenin isminin ne olacağıyla ilgili birçok soru alıyoruz. İsim önerilerini 10 Aralık'a kadar alacağız. En çok hangi isim üzerinde görüş bildirilirse o ismi değerlendireceğiz" dedi.
İKİ İSİM ÖN PLANA ÇIKTI

Sosyal medya üzerinden örgütlenen kullanıcılar, Avrasya Tüneli'nin adının "Atatürk" olması için kampanya başlattı.

Twitter'da bu konu bu sabah erken saatlerde #Tunelisimönerim etiketiyle Türkiye gündeminde 1 numaraya yükseldi. Çok sayıda kullanıcı tünele 'Mustafa Kemal Atatürk' adının verilmesini istedi. Bazı kullanıcılar da tünelin adının Boğaz'a ilk tüp geçiş projesini çizdiren Osmanlı Padişahı Abdülhamid'in olması gerektiğini belirtti.

Son Dakika Güncel Yeni Tünelin İsmi Ne Olacak? Bakanlık Anket Başlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement