Yeni Türkiye Buluşmaları Paneli" - Son Dakika
Yerel

Yeni Türkiye Buluşmaları Paneli"

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen "Yeni Türkiye Buluşmaları Paneli"nde yeni anayasa konusu tartışıldı.

23.02.2015 16:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen "Yeni Türkiye Buluşmaları Paneli"nde yeni anayasa konusu tartışıldı.

Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muharrem Kılıç, Antalya Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen panelde, meseleci bir biçimde tek tek meselelerin tartışılması suretiyle yeni anayasa tartışmasının sürdürüldüğünü söyledi.

Yeni anayasa sürecinin iyi bir biçimde işletilebilmesinin büyük önem arz ediğini ifade eden Kılıç, siyasilere, sivil toplum kuruluşlarına, toplumun tüm kesim ve katmanlarına büyük sorumluluk düştüğünü kaydetti.

Çukurova Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Serdar Korucu da mevcut 1982 Anayasası'nın gerçek anlamda bir anayasal düzen sağlamadığını ifade etti.

Anayasa'nın geçirdiği düzenlemeler sonucunda tam anlamıyla başarıya ulaşmadığını dile getiren Korucu, şunları kaydetti:

"Türkiye'de şu anda devlet otoritesine karşı güvenceli bir hukuki rejimde anayasal düzen olduğunu söylemek çok zor. 1982 Anayasası'nın yapılan değişikliklerle geldiği noktaya baktığımızda, belli bir güvence sağladığı ve ülkeyi demokratik toplumun gerektirdiği yere yaklaştırdığı söylenebilir ancak o standardın hala çok uzağında olduğunu düşünüyorum. Yani yeni bir anayasa hazırlanması gerektiğini düşünüyorum."

Konferansın sonunda Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Birol Ekici, konuşmacılara Antalya Sanat ve Mesleki Eğitim Kursları kursiyerleri tarafından yapılan ebru tablolarını hediye etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yeni Türkiye Buluşmaları Paneli' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement