Yeni Türkiye Yeni Anayasa" Konferansı - Son Dakika
Güncel

Yeni Türkiye Yeni Anayasa" Konferansı

Yeni Türkiye Yeni Anayasa" Konferansı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şentop: "Biz hangi kapsamda olursa olsun bir Anayasa değişikliği değil yeni bir Anayasa'dan bahsediyoruz"

28.12.2014 22:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, "Biz hangi kapsamda olursa olsun bir Anayasa değişikliği değil yeni bir Anayasa'dan bahsediyoruz" dedi.

Şentop, AK Parti Samsun İl Başkanlığı tarafından Samsun Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi'nde düzenlenen "Yeni Türkiye Yeni Anayasa" konferansında yaptığı konuşmada, Yeni Anayasa çalışmasının AK Parti tarafından başlatıldığını belirtti.

Bütün siyasi partiler temsilci vererek oluşturduğu komisyonda iki yıl boyunca Yeni Anayasa için çalışma sürdürüldüğü anımsatan Şentop, "65 madde üzerinde tam mutabakat sağlandı ama Yeni Anayasa çalışmalarında çok ciddi yol alamadık" diye konuştu.

Türkiye'nin yeni bir Anayasa'ya ihtiyacı olduğuna işaret eden Şentop, şöyle konuştu:

"Biz hangi kapsamda olursa olsun bir Anayasa değişikliği değil yeni bir Anayasa'dan bahsediyoruz. Buradaki amaç, Anayasa siyasi iktidarın kaynağı değildir. Anayasa sadece bir metindir, yönetme kaynağı sadece millete aittir. Bu anlamda Anayasa yönetme hakkı olmayan birilerine yönetme hakkı verilen bir metin olmaktan çıkarılmalıdır. Yeni Anayasa tartışmalarının esasen de kaynağı budur. 2002 yılından bu yana Anayasa'nın bu darbeci ruhun Anayasa'dan çıkma sürecidir."

Konferansa Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti İl Başkanı  Fuat Köktaş, belediye başkanları ve partililer katıldı. - Samsun

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yeni Türkiye Yeni Anayasa' Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement