Yeni Türkiye Yolunda Konferansları - Son Dakika
Yerel

Yeni Türkiye Yolunda Konferansları

Yeni Türkiye Yolunda Konferansları

Canik Belediyesi tarafından yeni Türkiye’nin inşasına katkı sağlamak amacıyla düzenlenen Yeni Türkiye Yolunda konferanslar serisinin 13.’sünde gazeteci ve yazarlar "Yeni Türkiye Yolunda 17-25 Aralık’tan 15 Temmuz’a" konusunu ele aldı.

16.12.2016 17:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Canik Belediyesi tarafından yeni Türkiye'nin inşasına katkı sağlamak amacıyla düzenlenen Yeni Türkiye Yolunda konferanslar serisinin 13.'sünde gazeteci ve yazarlar "Yeni Türkiye Yolunda 17-25 Aralık'tan 15 Temmuz'a" konusunu ele aldı.

Yeni Türkiye Yolunda konferanslar serisi kapsamında Canik belediyesi tarafından düzenlenen "17-25 Aralık'tan 15 Temmuz'a" konulu konferans, Canik Kültür Merkezi'nde yapıldı. Yeni Türkiye'nin inşasına katkı sağlamak amacıyla düzenlenen konferanslar serisinin 13.'sünde gazeteci ve yazarlar, 17-25 Aralık'tan 15 Temmuz'a konusunu tartışırken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Milli seferberlik' çağrısını da ele aldı. Gazeteci ve yazarlar, FETÖ/PDY terör örgütü ile 15 Temmuz öncesinde yaptığı mücadele nedeniyle Başkan Genç'i överken, Başkan Osman Genç, "Cumhurbaşkanımızı doğru anlarsak şehrimizi ve ülkemizi ileri taşırız" dedi.

"Türkiye'nin yükselişini önleyemezler"

Moderatörlüğünü Güneş Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni gazeteci-yazar Turgay Güler'in yaptığı "Yeni Türkiye Yolunda 17-25 Aralık'tan 15 Temmuz'a" konulu konferansa Ülke TV Genel Yayın Yönetmeni gazeteci-yazar Hasan Öztürk, gazeteci-yazar Salih Tuna, Ahmet Kekeç ve Yusuf Ziya Cömert konuşmacı olarak katıldı. Konferans öncesi konuşan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, şehitlere Allah'tan rahmet dilerken, Halep'te yaşanan katliamdan duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Genç, "Hainler şunu çok iyi bilmelidir ki, ne yaparlarsa yapsınlar asla ve asla Türkiye'nin yükselişini önleyemezler ve bu aziz milletin birlik-beraberliğini bozamazlar" dedi.

"Dönüşüm sürecine katkı"

Konuşmasında Türkiye'nin büyük bir değişim ve dönüşüm sürecinde olduğuna vurgu yapan Başkan Genç, "Bu değişim ve dönüşüm sürecinde iç ve dış mihraklar, ülkemizin yükselişine dur demek için gece gündüz çalışırken, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetimiz, Türkiye'yi 2023, 2053, 2071 hedeflerine ulaştırmak için var güçleriyle çalışıyor. Bu dönüşüm sürecinde biz de Canik Belediyesi olarak Yeni Türkiye Yolunda konferanslarını düzenleyerek Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Sayın Başbakanımıza bu kutlu yolda katkı sağlamayı amaçladık" diye konuştu.

"Kurtuluş mücadelesi"

Yerel yönetimlerin görevinin, bir şehri sadece fiziki olarak inşa etmek olmadığını ifade eden Genç, "Yerel yönetimlerin görevi aynı zamanda bir şehri manevi olarak da inşa etmektir. Şehirlerimiz ne kadar gelişirse ülkemiz de o derece yükselecektir. Bu çerçevede, biz de belediye olarak Türkiye'nin değişim ve gelişim sürecinde halkımızı aydınlatma, onları doğru bilgiye ulaştırma anlamında sorumluluk üstleniyoruz. Türkiye'nin şu anki mücadelesi bir Kurtuluş Savaşı mücadelesidir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı bu dik duruşa, halk olarak bizler de dik durduğumuz takdirde ülkemizi kimse tahakkümü altına alamayacak, yükseliş hamlesi hızlı bir şekilde ivme kazanacaktır" şeklinde konuştu.

Genç, FETÖ ile 15 Temmuz öncesi mücadele etti

Konferansın moderatörlüğünü yapan ve 15 Temmuz gecesinde Ülke TV'den halkı meydanlara çağıran ve camilerden sala okunmasını isteyen Güneş Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni gazeteci-yazar Turgay Güler de, Başkan Osman Genç'in FETÖ/PDY terör örgütüyle yaptığı mücadeleyi övdü. Güler, " Osman Başkan'ın 15 Temmuz'dan çok önce, ta 2014'te, 2015'te kimsenin o zamanlar söylemeye cesaret edemediği şeyleri dile getirerek FETÖ/PDY terör örgütüyle mücadele etmesi takdire şayandır. O zamanlar kolay kolay kimse cesaret edemezken, bırakın 15 Temmuz öncesini, 15 Temmuz sonrası dahi sesini çıkaramayanlar varken, Osman Başkan'ın yüksek sesle bunları seslendirmesi büyük bir cesarettir. Başkan Genç, Sayın Cumhurbaşkanımızın asla yalnız olmadığını göstermiştir" ifadelerini kullandı.

"3. dünya savaşı"

Savaş yıllarında olduğu gibi Amerika'nın PKK'ya silah verdiğini ve Almanya'nın da PKK'yı beslediğini de öne süren Güler, "Adı konmasa da 3. dünya savaşı yaşıyoruz. Biz, her birimiz bu mücadelede safımızı belirlemek zorundayız" dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin başı olarak, PKK'sıyla, DEAŞ'ıyla, FETÖ'süyle, DHKP-C'siyle tüm terör örgütlerine karşı milli bir seferberlik ilan ediyorum" sözünü hatırlatan Ülke TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Öztürk de, "Cumhurbaşkanımız, 'terör örgütlerine karşı seferberlik' dediği andan itibaren terör örgütlerinin arkasındaki kurmay zeka ile terör örgütlerinin arkasındaki üst akıl ile terör örgütlerini maşa olarak kullanan devletlerle karşı karşıyız ve onlara karşı bir seferberlik anlamamız gerekiyor. Dolayısıyla seferberlik çağrısına kulak verin" dedi.

"15 Temmuz olsaydı"

15 Temmuz'un gerçekleşmesi halinde olacaklardan da söz eden Öztürk, şunları söyledi: "Eğer 15 Temmuz gerçekleşmiş olsaydı, İstanbul'un Avrupa yakasında Bizans, İzmir'de İyonya, Sivas, Kocaeli arasında sıkışmış bir Anadolu Cumhuriyeti, Sivas'ın öbür tarafından büyük Ermenistan, büyük Kürdistan nasıl tarif ederseniz edin, parça parça olmuş bir millet, parça parça olmuş bir Türkiye olacaktı. Yönetime el koymak değil, ya sayın Cumhurbaşkanımızı şehit etmek ya derdest etmek, sonrasında kaos çıkartıp Türkiye'yi iç savaşa götürmekti ve son tahlilde de Türkiye'yi parça parça etmekti."

"Halep'te insanlık dramı yaşanıyor"

Gazeteci-yazar Salih Tuna, Ahmet Kekeç ve Yusuf Ziya Cömert de yaptıkları konuşmalarda Başkan Genç'in çalışmalarını takdir ettiklerini belirtirken, Türkiye'nin içerisinde ve çevresinde yaşanan olayları yorumladı. Tuna, Kekeç ve Cömert, Halep'te yaşanan insanlık dramına dikkat çekti ve bu katliama karşı mücadele veren tek liderin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından Canik Belediye Başkanı Osman Genç, konuşmacılara konferansa katkılarından dolayı plaket verdi.

"Cumhurbaşkanını doğru anlamalıyız"

Konferansın sonrasında Başkan Osman Genç, Ülke TV'de gazeteci-yazar Turgay Güler'in moderatörlüğünde canlı yayınlanan "En Sıradışı" programına katıldı. Gazeteci-yazarlar Hasan Öztürk, Salih Tuna, Ahmet Kekeç ve Yusuf Ziya Cömert'in de yer aldığı programda konuşan Başkan Genç, "Yeni Türkiye'nin hedeflerine ulaşması için şehirlerin de dönüşmesi gerekmektedir. Ben şuna inanıyorum; şehirlerimizle alakalı hedeflerimizi gerçekleştirmemiz için Sayın Cumhurbaşkanımızı doğru anlamalı ve hedeflerini doğru okumalıyız. Çünkü siyasi liderini okuyamayanların başarılı olma şansı yoktur. Türkiye'deki dönüşümü şehrimizde gerçekleştirmek zorundayız" şeklinde konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yeni Türkiye Yolunda Konferansları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement