Yeni Yargı Paketi - Son Dakika
Politika

Yeni Yargı Paketi

Yeni Yargı Paketi

CHP Bursa Milletvekili Erdemir: "Bu faşizan yasaya karşı bütün gücümüzle mücadele edeceğiz"

17.10.2014 12:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Bursa Milletvekili Aykan Erdemir, yeni yargı paketini eleştirerek, "Bu faşizan yasaya karşı bütün gücümüzle mücadele edeceğiz" dedi.

Erdemir, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, yeni yargı paketini eleştirdi. Teklifin, "Sürekli istisna hali" kavramının mucidi Nazi hukukçusu Carl Schmitt'en esinlenilerek hazırlandığını iddia eden Erdemir, Schmitt'in imzasının bulunduğu bir kağıdı, teklifte yer alan milletvekillerinin imzalarının yanına yapıştırdı.

Aykan Erdemir, temel hak ve özgürlüklere sınırlama getiren bu düzenlemenin tasarı değil de teklif olarak getirilmesinin de "ibret vesikası" olduğunu ileri sürdü.

Teklifin Meclis'e geleceğini, tarafsız olması gereken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın duyurduğunu belirten Erdemir, Erdoğan'ın, talimatla yasa teklifi verdirdiğini savundu.

AB müktesebatı ile çelişen teklifin, üyesi bulunduğu TBMM AB Uyum Komisyonu'na gönderilmemesini de eleştiren Erdemir, komisyonun CHP'li 6 üyesi olarak bu konuda TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e bir mektup yazdıklarını söyledi.

Teklifin, Türkiye'nin uluslararası anlaşmalardan doğan yükümlülüklerine de aykırılık içerdiğini ileri süren Erdemir, "Bu faşizan yasaya karşı bütün gücümüzle mücadele edeceğiz" dedi. - TBMM

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement