Yenı Yasam Bıcımı, Kentler ve Donusum Zırvesı Gerceklestı - Son Dakika
Güncel

Yenı Yasam Bıcımı, Kentler ve Donusum Zırvesı Gerceklestı

Yenı Yasam Bıcımı, Kentler ve Donusum Zırvesı Gerceklestı

Yeni Yaşam Biçimi, Kentler ve Dönüşüm Zirvesi, Sarıyer Belediyesi ve MEF Üniversitesi'nin işbirliğiyle gerçekleşti.

20.04.2016 18:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yeni Yaşam Biçimi, Kentler ve Dönüşüm Zirvesi, Sarıyer Belediyesi ve MEF Üniversitesi'nin işbirliğiyle gerçekleşti. Zirvenin açılışını MEF Üniversitesi Rektörü Muhammed Şahin yaptı. Zirve'de Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

MEF Üniversitesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen zirvede daha yaşanabilir kentlerin mücadelesinde kent ve yaşam alanında uzman çok sayıda bilim insanı, sivil toplum örgütü önderi ve iş adamı katıldı.

Ülkemiz için neler yapabiliriz çalışmalarımızı bu yönde yoğunlaştırıyoruz diyen MEF Üniversitesi Rektörü Muhammed Şahin, "Kentsel dönüşüm deyince çürük binaları yıkıp yerine yenilerini inşa etmek anlaşılıyor. Alt yapıdan başlayıp üst yapıya kadar dönüşüme önem vermek gerekiyor. Bunu tek belediyenin yapması zor hükümetin buna öncülük etmesi gerekiyor" dedi.

"YERİNDE DÖNÜŞÜM MODELİNİ MUTLAKA UYGULAMAK GERİYOR"

Zirvede Sarıyer'de yapılması planlanan dönüşümler hakkında sunum yapan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç,"Her bölgenin dönüşüm alanında farklılıklar gösterir yerinde incelemeler ve analizler yapmadan hiçbir sonuca ulaşmak mümkün değil. Önümüze ne çıkarsa çözeriz diye bir şey yok bölgelerin bir noktasından başlayarak kalıcı çözümler üretmek gerekiyor. Mahalle kültürünün korunarak yaşatılmasından yanayız. Kentsel dönüşüm çok karmaşık bir yapıya sahip en kalıcı çözümler bulmak ileriki dönemlerde daha iyi olacaktır.Bu işlerin en önemlisi yerinde dönüşüm modelinin mutlaka uygulamak geriyor" dedi.

Zirvenin Sarıyer'de yapılmasından memnuniyet duyduğunu dile getiren Genç,"Problem yumaklarımızı tartışarak böyle etkinliklerde çözmeyi hedefliyoruz. Her kesimden insanların olduğu bu toplantıda demokratik yapılanma var olduğunu görüyoruz. Dönüşüm olacaksa böyle toplantılarda her kesime hitap insanlar olacak aksi taktirde sonuca ulaşmak zor olacak" dedi.

" HERKESİN BEKLENTİSİNE CEVAP VERDİK"

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç,"dönüşüm sırasında komşuluk ilişlilerine, örf adet ve geleneklere uygun ve insanların beklentilerine cevap vererek yapmaya özen gösteriyoruz. Her kesin yaşam koşulu farklı olabilir biz arada yaşamanın koşullarını en üst seviyede tutmaya devam ediyoruz.Her bölgenin analizini yaparak toplanan verilerle sonuca varacağız. Yüzde 60 yeşil olan Sarıyer'in doğasına dokunmadan dönüşümü gerçekleştireceğiz" dedi.

(Tür: İstanbul)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yenı Yasam Bıcımı, Kentler ve Donusum Zırvesı Gerceklestı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement