Yeni Yasama Yılı Resepsiyonu - Son Dakika
Politika

Yeni Yasama Yılı Resepsiyonu

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı Çiçek ve Başbakan Davutoğlu'nun Başkanlık Divanı'ndaki odada görüşmesini eleştirdi Bahçeli: "Sezar gibi odaya çekilmeleri yakışıksız davranış. Milletin asli unsuru olmasam burayı terk ederdim" Başbakan Davutoğlu, MHP'nin tezkereyle ilgili olumlu tutumu nedeniyle Bahçeli'ye teşekkür etti.

01.10.2014 21:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yeni yasama yılı resepsiyonunda TBMM Genel Kurulu Başkanlık Divanı odasında görüşmesine tepki göstererek, "Sezar gibi odaya çekilmeleri yakışıksız davranış. Milletin asli unsuru olmasam burayı terk ederdim" dedi.

Bahçeli, 24. Dönem 5. Yasama Yılı dolayısıyla TBMM'de verilen resepsiyonda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Çözüm sürecine ilişkin yeni adımlar atılabileceğine ilişkin açıklamaların hatırlatılması üzerine Bahçeli, "Çözüm sürecini kabullenmediğimiz için yeni adımlarını hiç düşünmüyoruz" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çözüm sürecini ileriye taşıyacaklarına dair sözlerine ilişkin değerlendirmesi sorulan Bahçeli, "Sayın Cumhurbaşkanı'nın, Başbakan olduğu dönemden itibaren çözüm süreciyle ilgili her değerlendirmesini, her konuşmasını, aldığı her kararı gözden geçirmesinde yarar var. Bunun başlangıç tarihi 1 Ağustos 2009'dur. O günden bu yana ne yapılmışsa gözden geçirmesinde ülkemiz açısından yarar vardır, kendisi açısından da çelişkilerden kurtulma olur" ifadesini kullandı.

Bahçeli, çözüm sürecinin içeriği hakkında bilgileri olmadığı için sürecin neresinde olunduğunu da bilmediklerini söyledi.

Suriye ve Irak tezkeresinin kabul edilmesi halinde nasıl bir senaryo uygulanacağının da Bakanlar Kurulu kararına bağlı olduğuna işaret eden Bahçeli, bu konuda da bilgi sahibi olmadıklarını belirtti.

Bahçeli, resepsiyon sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı Çiçek ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun TBMM Genel Kurulu Salonu'ndaki Başkanlık Divanı odasına geçtiğine dikkati çekerek, bu durumu eleştirdi.

Resepsiyona siyaset, iş ve basın dünyasından muteber insanların davetli olduğunu dile getiren Bahçeli, "Kapının arkasına geçmek halkla bağı koparmak değil mi? Buradakiler ne o zaman? Sezar gibi odaya çekilmeleri yakışıksız davranış. Milletin asli unsuru olmasam burayı terk ederdim" dedi.

Erdoğan, Çiçek ve Davutoğlu dışarı çıktıktan sonra Davutoğlu, Bahçeli'nin yanına gelerek tokalaştı. İyi bir yasama yılı olmasını dileyen Davutoğlu, MHP'nin tezkere konusundaki olumlu tutumu nedeniyle Bahçeli'ye teşekkür etti.

Daha sonra da Çiçek, Bahçeli'nin yanına gelerek bir süre sohbet etti. Yurtdışındaki Türklerin oy kullanmasıyla ilgili konuşan Çiçek, "Yurt dışındaki üçüncü neslin oy kullanması, Türkiye'ye aidiyet açısından çok önemli. Böyle bir düzenleme gerekiyorsa yapılırsa faydalı olur" dedi.

Bahçeli, MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu'na konuyu incelemeleri talimatı verdi.

Bahçeli, ayrıca resepsiyonda yanına gelen Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ve BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ile selamlaştı ve kısa süre sohbet etti. - TBMM

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Şimşek: Harcamaları kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz
    04:48 Şimşek: Harcamaları kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, harcamaları kontrol etmek ve kesintiye gitmek için çaba göstereceklerini belirtti. Şimşek, enflasyonu düşürmek, mali disiplini sağlamak ve yapısal reformları hayata geçirmek gibi hedeflerinin olduğunu ifade etti. Ayrıca, Türkiye'nin uluslararası yatırımcıların güvenini yeniden kazandığını ve ekonomide ilerleme kaydedildiğini söyledi.

  • ABD, Filistin'in BM'ye tam üyeliği istenilen karar tasarısını veto etti
    00:23 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyeliği istenilen karar tasarısını veto etti

    ABD, BM Güvenlik Konseyi'nde Filistin'in BM'ye tam üyeliği talep edilen karar tasarısını veto etti. Oylamada 12 evet, 2 çekimser oy kullanılırken, ABD tasarıyı veto etti.

  • Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti
    23:43 Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti

    Bolu Belediye Meclisi'nde yapılan toplantıda, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması konusu görüşüldü. Gölcük Platformu üyeleri, bungalovların kullanımına karşı çıkarak protesto gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Tanju Özcan, maddenin komisyona iade edileceğini açıkladı.

  • Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi
    23:38 Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi

    Bosna Hersek'in Sırp Cumhuriyeti'nde düzenlenen gösteride binlerce Bosnalı Sırp, Srebrenitsa soykırımının inkar edildiği bir protestoya katıldı. Gösteride RS Başkanı Milorad Dodik ve diğer önemli Sırp yetkililer konuşma yaptı. Dodik, Srebrenitsa'da yaşananların savaş sonucu işlenen bir suç olduğunu ancak soykırım olmadığını savundu. RS hükümeti, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda görüşülecek olan Srebrenitsa Soykırımı Anma Günü karar taslağına tepki olarak bu gösteriyi düzenledi.

  • Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı'nın başkan yardımcıları belli oldu
    22:52 Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı'nın başkan yardımcıları belli oldu

    Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı'nın başkan yardımcıları Belediye Meclis üyeleri Abdullah Burak Livan ve Eda Büyükdemirci olarak atanmıştır.

  • Kastamonu Belediye Başkanı Ulaşım Sorununu Çözmek İçin Toplantı Yaptı
    22:47 Kastamonu Belediye Başkanı Ulaşım Sorununu Çözmek İçin Toplantı Yaptı

    Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı, göreve başlamasının ardından şehir içi ulaşım problemini çözmek için S.S. Kastamonu Özel Halk Otobüsü İşletmesi ile toplantı gerçekleştirdi. Ulaşım master planı, mesafeye göre ücret, sarı otobüs ve otoparklar gibi konuları bilimsel ve akılcı çözümlerle hayata geçireceklerini belirtti.


Advertisement