Yeni Yerleşim Yerinin de Köy Olmasını İstiyorlar - Son Dakika
Yerel

Yeni Yerleşim Yerinin de Köy Olmasını İstiyorlar

Siirt'te, köyleri Ilısu Baraj Gölü'nün altında kalacak olan Bostancık köyü sakinleri, TOKİ tarafından yapılan yeni yerleşim yerinin de köy statüsüne kavuşmasını istiyor.

22.04.2014 11:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siirt'te, köyleri Ilısu Baraj Gölü'nün altında kalacak olan Bostancık köyü sakinleri, TOKİ tarafından yapılan yeni yerleşim yerinin de köy statüsüne kavuşmasını istiyor.

Vali Ahmet Aydın ve AK Parti Siirt Milletvekili Osman Ören, Ilısu Baraj Gölü'nün altında kalacak olan Bostancık köyünde incelemede bulundu. Köylülerin sorunlarını dinleyen Aydın, köylülerin taleplerinin dikkate alındığını ve kimsenin mağdur olmaması için gerekli çalışmaların yapılacağını belirtti.

Köy sakinlerinin Siirt merkeze bağlanma gibi bir taleplerinin bulunduğunu belirten Aydın, "Köylüler, TOKİ tarafından yapılan yeni yerleşim yerinin de köy ya da merkeze bağlı mahalle olmasını istiyor. Köylülerin taleplerinin kabul edilmesi belediyenin vereceği karara bağlıdır. Vatandaşların taleplerini inceleyeceğiz, mümkün olan tüm taleplerinin çözümü için hızlı şekilde hareket edeceğiz" dedi.

Köylüler adına konuşan Siirt eski Belediye Başkanı Mervan Gül de eski köylerinin su altında kalacağını, bu nedenle TOKİ'nin yeni yerleşim yerinde köylüler için ev yaptığını söyledi.

Yeni yerleşim yerinin eski köyün mezrası olarak göründüğünü ve hizmet alamadığını bildiren Gül, köy statüsüne kavuşması için referandum yapılması gerektiğini kaydetti.

Gül, "Köyümüze bir statü kazandırmak için ve köyümüzün alt yapı ve yol sıkıntıların giderilmesi için Siirt'te mahalle olarak bağlanmak için referanduma gitmek istiyoruz" dedi. - Siirt

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yeni Yerleşim Yerinin de Köy Olmasını İstiyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement