Yeni Yılın İlk Çağrısı Orman Yangını - Son Dakika
Yerel

Yeni Yılın İlk Çağrısı Orman Yangını

Yeni Yılın İlk Çağrısı Orman Yangını

Muğla Valisi Amir Çiçek, Muğla’da yeni hizmete giren 112 Çağrı Merkezi personelinin yeni yılını kutladı.

01.01.2016 03:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla Valisi Amir Çiçek, Muğla'da yeni hizmete giren 112 Çağrı Merkezi personelinin yeni yılını kutladı. Gece saat 24.00'a 5 dakika kala çağrı merkezine gelen Vali Amir Çiçek, saat 24.00'ı bir dakika geçe ilk çağrı Menteşe Karabağlar yaylası mevkiinde havai fişekten kaynaklı yangın ihbarı geldi.

İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Yavuz Özfidan ve Emniyet müdürü Hakan Çetinkaya'nın eşlik ettiği Vali Amir Çiçek'i 112 Çağrı Merkezi Müdürü Kamil Karakaya karşıladı. Çağrı Merkezinde görev yapan personelin yeni yılını kutlayan Vali Çiçek, yeni yılın ilk dakikasında gelecek çağrıyı bekledi. Yeni yılın ilk çağrısı olarak Menteşe ilçesi Karabağlar yaylasında ot yangını ihbarı geldi. Ot yangını ihbarının hemen ardından yine Bayraktepe mevkiine çıkışta havai fişek nedeniyle yangın çıktığı ihbarı geldi. Ana kumandaya gelen çağrı, 112 Çağrı Merkezi bünyesinde hizmet veren Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ve Muğla Orman Bölge Müdürlüğü birimine aktarılarak ekipler yangın mahalline yönlendirildi.

"ÇAĞRI MERKEZİ MUĞLA İÇİN ÇOK HASAR BİR MERKEZ"

10 Kasım 2015 tarihinde hizmete giren ve bugüne kadar Sağlık, İtfaiye, AFAD, Orman birimlerinin tek numara altında hizmet vermeye başladığı 112 Çağrı Merkezi'ne 2016 yılında Jandarma, Emniyet ve Sahil Güvenlik çağrı merkezleri de dahil olacak. 112 Çağrı Merkezi Müdürü Kamil Karakaya Vali Amir Çiçek'e çalışmalar hakkında bilgi verdi. Vali Çiçek burada gazetecilere yaptığı açıklamada, "Burası bütün acil çağrı merkezlerinin bulunduğu bir yer. Sağlık, Orman, AFAD, İtfaiye şu anda hizmet veriyor. Önümüzdeki süreçte Emniyet, Jandarma ve Sahil Güvenlik çağrıları da buradan alınacak. Şu anda yeni yılın ilk ihbarı olarak yangın ihbarı aldık. Alınan ihbarlar hemen ilgili kurumlara bildirildi. Burası Muğla için çok hassas bir yer. Diğer birimlerden gelen arkadaşlarımız kendi masalarında hizmet veriyorlar. Ama asıl çağrı merkezinin ana kumandasında olan arkadaşlarımız ilk ihbarları alarak ilgili birimlere ihbarı yönlendiriyor. Devletimiz vatandaşımızın en kötü zamanında, en hızlı ve kısa zamanda hizmetini ulaştırabileceği bir merkez burası. Bu sistem tüm çağdaş ülkelerde uygulanan bir sistem. Türkiye'mizde de bu sistem uygulanmaya başlandı ve bu illerden birisi de Muğla" dedi.

KEBAP SİPARİŞİ VERENLER OLUYOR

112 Acil Servis görevlisi 112 Çağrı Merkezi'nde hizmet vermeye başladıktan sonra gerçek çağrıları almaya başladıklarını söylerken, "Yaz sezonunda günlük 3 bin, 3 bin 500 çağrı alıyorduk. Bu çağrıların ancak gerçek vaka sayısı 300. Neredeyse 10 kat gereksiz çağrı alıyorduk. Bize daha önce kebap siparişi verenler bile oluyordu. Bunun yanında aileler telefonlarını orta yere bıraktıklarında çocuklar 112'ye basarak meşgul ediyordu. Ama şu anda o gereksiz çağrılar çağrı alıcılar tarafından bertaraf edilerek bizlere gerçek çağrıların yönlendirilmesi çok iyi bir sistem" dedi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yeni Yılın İlk Çağrısı Orman Yangını - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement