Yeni Zelanda Genel Valisinin Türkiye Programı Yoğun - Son Dakika
Güncel

Yeni Zelanda Genel Valisinin Türkiye Programı Yoğun

Yeni Zelanda Genel Valisi Jerry Mateparae, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün daveti üzerine 20-25 Nisan 2014 tarihleri arasında Türkiye'ye bir devlet ziyareti gerçekleştirecek.

20.04.2014 13:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yeni Zelanda Genel Valisi Jerry Mateparae, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün daveti üzerine 20-25 Nisan 2014 tarihleri arasında Türkiye'ye bir devlet ziyareti gerçekleştirecek.

Yeni Zelanda Genel Valisi'nin ziyareti, Çanakkale Kara Savaşları'nın 99. yıldönümüne denk gelirken programına İstanbul'da başlayacak olan Genel Vali Mateparae ile 22 Nisan Salı günü Ankara'da gerçekleştirilecek resmi görüşmelerde, ikili ilişkiler tüm boyutlarıyla ele alınacak ve her iki ülkeyi ilgilendiren bölgesel ve uluslararası konularda görüş alışverişinde bulunulacak.

Genel Vali Mateparae, Ankara'daki resmi temaslarını tamamladıktan sonra, 24-25 Nisan 2014 tarihlerinde Gelibolu Yarımadası'nda düzenlenecek Çanakkale Kara Savaşları'nın 99. Yıldönümü Anma Törenlerine iştirak edecek.

Cumhurbaşkanlığı internet sitesinde yer alan açıklamada, "Çanakkale Kara Savaşları, Yeni Zelanda ile ülkemiz arasında kuvvetli dostluğa dönüşen ilişkilerin başlangıcını oluşturmaktadır. Savaşan tarafların muharebe koşullarında dahi sahip çıkmaya özen gösterdikleri evrensel insani değerler, günümüzde iki ülke arasında ilişkilerde karşılıklı saygıya dayanan, köklü ve kalıcı bağların kurulmasına zemin hazırlamıştır.

Genel Vali Mateparae'nin ülkemizi ziyareti, böylesine köklü bir tarihi arka plan üzerine bina edilen Yeni Zelanda ile ilişkilerimizin, her alanda güçlendirilerek ileriye taşınmasına katkı sağlayacaktır" denildi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Yeni Zelanda Genel Valisinin Türkiye Programı Yoğun - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • 31 Mart seçimlerinden sonra ilk anket! AK Parti'de kan kaybı devam ediyor
    14:03 31 Mart seçimlerinden sonra ilk anket! AK Parti'de kan kaybı devam ediyor

    Türkiye Raporu'nun yaptığı ankete göre, 31 Mart yerel seçimlerinde CHP birinci parti olurken AK Parti ikinci sırada yer aldı. Ankete katılanların yüzde 35.2'si CHP'ye oy verirken AK Parti'ye oy vereceğini belirtenlerin oranı yüzde 29.8'de kaldı. Türkiye Raporu Direktörü Can Selçuki, anket sonuçlarıyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda bu sonucun AK Parti için bir ilk olduğunu belirtti.

  • TMO'nun fındık satış kararı serbest piyasa fiyatlarını sağlamlaştırdı
    13:59 TMO'nun fındık satış kararı serbest piyasa fiyatlarını sağlamlaştırdı

    Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) fındık satma kararı serbest piyasa fiyatlarını sağlamlaştırdığı ileri sürüldü. TMO, stoklarında bulunan kabuklu fındıkların bir kısmını belirli fiyatlarla satışa çıkardı. Fındık sanayicileri, TMO'nun bu kararının gelecek sezonun fiyatlarını belirleyeceğini ifade etti.


Advertisement