Yenice Doğa Turizminde İddialı - Son Dakika
Yerel

Yenice Doğa Turizminde İddialı

Yenice Doğa Turizminde İddialı

Karabük’ün Yenice ilçe Belediye Başkanı Zeki Çaylı, sahip oldukları eşsiz doğa potansiyeli ve devam eden altyapı, tanıtım çalışmalarından sonra Türkiye’de doğa turizminde iddialı konuma geleceklerini söyledi.

25.01.2016 17:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karabük'ün Yenice ilçe Belediye Başkanı Zeki Çaylı, sahip oldukları eşsiz doğa potansiyeli ve devam eden altyapı, tanıtım çalışmalarından sonra Türkiye'de doğa turizminde iddialı konuma geleceklerini söyledi.

Başkan Çaylı, Çaylı, Orman Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre yüzölçümünün yüzde 71'i ormanlarla kaplı olan Türkiye'deki birinci il'in Karabük, yine yüzölçümünün yüzde 86'sı ormanlarla kaplı olan Türkiye'de birinci ilçenin Yenice olduğunu belirterek, " Dünya Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF) tarafından Avrupa'da flora ve fauna bakımından acil korunması gereken 100 sıcak nokta belirleniş ve bu noktalardan 9 tanesi Türkiye'de olup, bunlardan biri de Yenice ormanlarıdır. Tüm doğa aktivitelerini gerçekleştirilebileceğiniz böyle eşsiz bir doğa potansiyeline sahibiz. Ankara, İstanbul gibi büyük metropollere araçla 3-4 saat, yine dünya çapında tanınan ve kültür turizminde marka olan Safranbolu'ya da 40 dakikalık bir mesafedeyiz. Tüm bu potansiyel ve avantajlarımızı göz önüne aldığımızda gelecek turizmde diyor ve belediye olarak altyapı ve tanıtım çalışmalarımıza hızla devam ediyoruz. Altyapı açısından önceliği konaklama sorununa verdik ve Yenice Orman İşletmesi'nden kiraladığımız 68 dönümlük bir alana restaurant, kır kahvesi ve 30 adet bungalov evden oluşan bir kompleks inşaatımız devam ediyor. 2017 yılı sonu itibariyle tamamen bitirmeyi hedeflediğimiz kompleksin Türkiye'de alanında örnek bir proje olacağına inanıyoruz" dedi. - KARABÜK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yenice Doğa Turizminde İddialı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement