Yenice Issız Cuma Hayrı ve Tarım Fuarı - Son Dakika
Yerel

Yenice Issız Cuma Hayrı ve Tarım Fuarı

Yenice Issız Cuma Hayrı ve Tarım Fuarı

Çanakkale’nin Yenice ilçesinde, Issız Cuma Hayrı ve Tarım Fuarı’nın bu yıl 10.’su gerçekleştirildi.

12.09.2014 22:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale'nin Yenice ilçesinde, Issız Cuma Hayrı ve Tarım Fuarı'nın bu yıl 10.'su gerçekleştirildi.

Bölgede tarımsal, hayvansal üretim yapan çiftçiler ile üretici firmaların stant açtığı 'Geleneksel Issız Cuma Hayrı, Gıda ve Hayvancılık Fuarı'nda ziraat ve hayvancılık dallarında gerçekleştirilen yarışmalarda dereceye girenlere ödül olarak altın verildi. Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, yaptığı konuşmada, "Bu Issız Cuma fuarı sebebiyle Yenice ovamızın bereketini, neler üretebildiğimizi, her geçen gün neler başardığını, yani ürünlerini görüyoruz. Buda bizim için çok önemli, çok şükür önemli bir ovada yaşıyoruz, etrafımızda bir sürü zenginlikler var. Amaç bunları geliştirmek. Yenice'de bakıyorum çeşitli küçük sanayi kuruluşları da faaliyete başladı. Bunların sayılarını arttırarak, paketleyip pazarlayarak, modern dünyanın gereklerini yerine getirerek, Yenice'nin ve çevresinde üretilenlerin bir marka olarak, dünya pazarlarında yer almalarını hedeflemekteyiz. 10 yıldır bu uygulama oturdu. Artık bundan sonra daha geniş düşünmeliyiz. Hepiniz sayın İbrahim Bodur'un üretime olan aşkını biliyorsunuz. Her daim üretimin önünün açılması için bir sanayici olarak sosyal sorumluluk olarak bu etkinliği gerçekleştirdi. Biz de onun evlatları olarak bu etkinliği sürdürmeye devam edeceğiz" dedi.

Yenice Kaymakamı Dede Musa Baştürk de, "Bu memleketin en önemli sektörü, bu memleketin lokomotifi sanayi sektörüdür. İbrahim Bodur'da tüm toplantılarımızda, tüm açılışlarımızda memleketimizin geleceğinin sanayi ile olacağını vurgulamıştır. İbrahim Bey her zaman demiştir, ' Kolay para kazanmanın yolu çok ama biz hep zoru tercih ettik. Biz hep istihdam sağlamak istedik. Hep insanlara iş, aş, güzel bir gelecek vermek için zoru, zor olanı tercih ettik.' Ben burada görev yaptığım süre zarfında bunun canlı şahidi oldum. Geçmişini anlamayan, geleceğini anlamlandıramaz" şeklinde konuştu.

Fuarda değişik dallarda dereceye giren üreticilerin ödülleri Kale Grubu Şirketleri Kurucusu ve Onursal Başkanı Dr. Hacı İbrahim Bodur, Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, Yenice Kaymakamı Dede Musa Baştürk ve Yenice Belediye Başkanı Veysel Acar tarafından verildi. Tarım fuarında Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay'ın oğlu İbrahim Bodur Okyay'a Yenice Belediye Başkanı Veysel Acar tarafından bir buzağı hediye edildi. Tarım fuarında 845 kg ağırlığı ile alıcısını bekleyen kurbanlık dana da Kale Grubu Şirketleri Kurucusu ve Onursal Başkanı İbrahim Bodur tarafından 13 bin liraya alıcısından pazarlık usulüyle alındı. Tarım fuarına Yenice Kaymakamı Dede Musa Baştürk, Biga Kaymakamı Fatih Genel, Yenice Belediye Başkanı Veysel Acar, Kale Grubu Şirketleri Kurucusu ve Onursal Başkanı Dr. Hacı İbrahim Bodur, Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, Kaleseramik Fabrikaları Genel Müdürü Süleyman Soysal, Bursa Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, Kale Grubu Üst düzey yöneticileri ve çok sayıda yöre halkı katıldı. Tarım fuarında katılımcılara Sofra Grubunun hazırlamış olduğu pilav, kavurma, tatlı ve ayran ikram edildi. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yenice Issız Cuma Hayrı ve Tarım Fuarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement