Yenice Osb Islah Kapsamına Alındı - Son Dakika
Yerel

Yenice Osb Islah Kapsamına Alındı

Yenice Osb Islah Kapsamına Alındı

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Islah Organize Sanayi Bölgesi kapsamı içerisine alınan Bursa İnegöl Yenice Islah Organize Sanayi Bölgesi’nde sürecin sağlıklı bir şekilde yürütülmesi adına Belediye Meclis Salonunda bilgilendirme toplantısı yapıldı.

23.06.2015 12:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Islah Organize Sanayi Bölgesi kapsamı içerisine alınan Bursa İnegöl Yenice Islah Organize Sanayi Bölgesi'nde sürecin sağlıklı bir şekilde yürütülmesi adına Belediye Meclis Salonunda bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Toplantıya İnegöl Belediye Başkan Vekili Turgay Yel, Belediye İmar Komisyon üyeleri ile Yenice 0rganize Sanayi Bölge Müdürü Semih İdil, Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Altunbaş, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mustafa Balcı ve Yenice Islah Organize Sanayi Danışmanı Şehir Plancısı Nilüfer Taşan katıldı. Belediye Başkan Vekili Turgay Yel, "Ülkemizde plansız ve kontrolsüz sanayinin çevreye, doğal kaynaklara, insan sağlığına ve sanayicilere vermiş olduğu olumsuz etkileri gidermek adına köklü bazı tedbirlerin alınması için Islah Organize Sanayi Bölgeleri (OSB) literatürümüze girmiştir. Islah Organize Sanayi Bölgelerinin hayata geçmesiyle bölgedeki hava, toprak ve su kirliliği engellenmiş olmakla birlikte, doğal kaynaklarımızın korunması ve insan sağlığını olumsuz yönde tehdit eden etmenlerin ortadan kalkması, sanayicilerin OSB'lerin avantajlarından yararlanmalarının yanı sıra, geleceğe yönelik olumlu projeksiyonlarda bulunmaları, devlet kurumları açısından, planlı ve düzenli sanayi bölgelerinin ihdası ve uygun sanayi parsellerinin oluşmasıyla, kayıt dışı sanayi faaliyetlerinin ortadan kaldırılarak tam kontrolün sağlanması mümkün olabilecektir" dedi.

Yel, "125 bin metrekarelik bir alanda 30'a yakın firmanın faaliyet gösterdiği Yenice Sanayi Bölgesi, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın Mayıs 2015 tarihinde vermiş olduğu 'Islah Organize Sanayi Bölgesi olabilir' belgesi ile Islah Organize Sanayi Bölgesi kapsamı içerisine girmiştir. Organize Sanayi Bölgesi hakkının kaybedilmemesi için Bakanlığın gerekli şartların yerine getirilmesi için beş yıl süre verdiği, Bakanlığın öngördüğü bu 5 yıllık süreci beklemeden en kısa zamanda istenilen şartları yerine getirerek İnegöl'de 3. Organize Sanayi Bölgesini Yenice'ye kazandırmak istiyoruz" dedi.

Yürütülen bu sürecin sancısız bir şekilde olması için kendilerine düşen ne varsa, yapmaya olduklarını ifade eden Yel, "Bu süreçte kimin üzerine ne düşüyorsa yapması gerekmektedir. Ayrıca kim ne yapacaksa bunlar belirlenerek, koordineli bir şekilde iş bölümüne gidilerek en kısa sürede bu süreci tamamlayıp, Yenice Organize Sanayi Bölgesi'ni hayata geçirelim istiyoruz" diye konuştu.

Yenice Islah Organize Sanayi Danışmanı Şehir Plancısı Nilüfer Taşan ise, "Yapılan planlar doğrultusunda yasal mevzuat sınırları içerisinde kalarak, bu projeyi hayata geçirmeye çalışıyoruz. Dağınık ve plansız sanayinin, planlı sanayi haline getirilmesini sağlamak amacıyla 4562 sayılı OSB Kanununda değişiklik yapılmış, ayrıca 6215 sayılı "Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'a Islah OSB düzenlemesi ile ilgili bir madde eklenerek bu düzenleme 12 Mayıs 2011 tarih ve 27903 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir" diye kaydetti.

Taşan, "Bu yasa çıkartıldıktan sonra, Bursa Bölgesindeki sanayicilerimiz de bu yasanın maddelerine vakıf olduklarından itibaren bu sürece nasıl dahil olabiliriz tartışması başladı. Bunun üzerine toplam 8 bölge bu yasadan istifade etmek için başvuruda bulundu. 12 Nisan 2012 tarihi son olmak üzere başvuru şartlarına haiz Bursa'daki toplam 8 bölge Bursa Valiliği'ne dilekçe verdiler. Sonradan bu 8 bölgedeki firma yetkilileri dosya hazırlayarak Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na başvuruda bulundular. İnegöl'de de Cerrah ve Yenice bölgeleri o tarihe kadar başvuru şartlarına haiz kalarak başvuru yapan iki bölge olarak karşımıza çıkmaktadır. Bakanlığa başvurusunu yetiştiremeyen bölgelerde oldu. Mesela, Orhangazi'de büyük firmaların yer aldığı bir bölge bu süreyi aşarak başvuruda bulunamadı. Bu süreyi kaçıran yerler için ise kesinlikle ek bir süre verilmemiştir" dedi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yenice Osb Islah Kapsamına Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement