Yeniçeltek Kömür İşletmeleri Yılda 600 Bin Ton Kömür Üretiyor - Son Dakika
Yerel

Yeniçeltek Kömür İşletmeleri Yılda 600 Bin Ton Kömür Üretiyor

Yeniçeltek Kömür İşletmeleri Yılda 600 Bin Ton Kömür Üretiyor

Yeniçeltek Kömür İşletmeleri A.Ş. Genel Müdürü Osman Coşkun, işletme olarak yıllık 600 bin ton kömür üretimi gerçekleştirdiklerini söyledi.

08.04.2014 17:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yeniçeltek Kömür İşletmeleri A.Ş. Genel Müdürü Osman Coşkun, işletme olarak yıllık 600 bin ton kömür üretimi gerçekleştirdiklerini söyledi.

Yeniçeltek Kömür İşletmesinin, kömür üretimi konusunda uzmanlaşmış bir kurum olduğunu belirten Genel Müdür Coşkun, "İşletmemiz ülkemizin en eski köklü kuruluşlarının başında geliyor. Amasya Merzifon ve Suluova'da, birisi Yozgat Sorgun'da birisi Konya Ilgında diğer iki ise Tekirdağ Malkara ve Sarayda olmak üzere 5 işletmemiz bulunmaktadır. Bu işletmelerimizde yıllık yaklaşık olarak 600 bin ton civarınsa kömür üretimi yapmaktayız. Ürettiğimiz kömürün normal olarak özel sektöre satışını yaptığımız gibi başta Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Fonuna vermekteyiz. Ülkemizde bir çok kuruma bu kömür ihtiyacını karşılayacak şekilde hem üretim hem pazarlamasını yapmaktayız" dedi.

Yeni Çeltek Kömür ve Madencilik AŞ sadece kömürü değil tüm madenleri bünyesinde bulundurduğuna dikkat çeken Genel Müdür Coşkun, "Metalik madenler, değerli taşlar olmak üzere ana lokomotif sektörü kömürdür. Bizim Sorgun ve Merzifon Suluova işletmemizde yaklaşık 80 ila 100 milyon ton kömür rezervimiz bulunmakta. Konya Ilgın, Tekirdağ Saray ve Malkara'da da yaklaşık 500 milyon ton kömür rezervimiz tahmini olarak belirlenmiş durumdadır. Yapılan sondajlarla bu miktarın artırılmasına yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Ülkemizde 14 milyar ton kömür rezervi bulunmakta yerli liyint olarak bizimde bu mana da önemli bir paya sahip olduğumuzu söyleyebilirim. Yeniçeltek Kömür İşletmesi son üç yılda her yıl iki kat büyüyerek üretimini karlılığını cirosunu iki kat arttırarak her yıl büyümesini devam ettirmekte hedefimiz dünyada ilk on maden şirketi arasında yer almak onun için çalışıyoruz" diye konuştu.

Ülkemizin enerjide yüzde 72 oranında dışa bağımlı olduğunu dile getiren Coşkun, "Dolayısıyla mümkün olduğu kadar enerji konusunda yerli kaynaklara dönmek mecburindeyiz. Bizde ortakları kamu olan özel bir şirket olarak önemli avantajlara sahibiz. Bu avantajları kullanarak termik santral yapmak başta olmak üzere yeni projelerimiz var. Merzifon Suluova'daki ocağında bir termik santral projemiz var. Konya Ilgın'da yine termik santralle ilgili bir düşüncemiz var. Trakya'da Tekirdağ, Saray ve Malkara'daki bize bağlı işletmelerde de termik santral kurma ile ilgili çalışmalarımız var. Amacımız ülkemizin enerjide dışa bağımlılığını minimize etmek . Bu konuda Sayın Başbakanımız, Sayın Enerji Bakanımız ve ilgili bakanlılarımız başta olmak üzere hükümetimizin enerjide dışa bağımlılığını minimize etme çalışmaları söz konusu bizde Yeni Çeltek Kömür A.Ş Madencilik olarak bu çalışmalara elimizden gelen katkıyı sağlamak istiyoruz. Bununla birlikte yenilenebilir enerji konusunda da çalışmalarımız var. Başta güneş enerjisi çalışmalarımızı kamuoyu ile paylaşacağız" ifadelerini kullandı. - YOZGAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yeniçeltek Kömür İşletmeleri Yılda 600 Bin Ton Kömür Üretiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement