Yeniçiftlik Atıksu Arıtma Tesisi'nde Revizyon Çalışmaları - Son Dakika
Yerel

Yeniçiftlik Atıksu Arıtma Tesisi'nde Revizyon Çalışmaları

Yeniçiftlik Atıksu Arıtma Tesisi\'nde Revizyon Çalışmaları

Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, Genel Müdür Yardımcısı A. Soner Ergin ile birlikte revizyon işlemleri başlayan Marmara Ereğlisi Yeniçiftlik Atıksu Arıtma Tesisi’nde incelemelerde bulundu.

29.03.2016 18:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, Genel Müdür Yardımcısı A. Soner Ergin ile birlikte revizyon işlemleri başlayan Marmara Ereğlisi Yeniçiftlik Atıksu Arıtma Tesisi'nde incelemelerde bulundu.

TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa incelemeler sırasında Arıtma Tesisleri Dairesi Başkanı Zehra Ayas'tan yapılacak çalışmalar hakkında bilgi aldı.

TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, "Yeniçiftlik Atıksu Arıtma Tesisinde mevcut ekipmanlar kullanım ömrünü tamamlamıştı. Teknolojiden de yaralanarak revizyon projesi kapsamında atıksu arıtma tesisinde bulunan tüm ekipmanlar yenilenecektir. Betonarme yapılar onarılacak, yeni vidanjör döküm sahaları yapılacak ve arıtma tesisinin verimi arttırılacaktır. Tesis tamamen otomasyon sistemi üzerinden yönetilecektir. Proje kapsamında arıtılan atıksuyun tesisten deşarj edilmesi için 2500 metrelik deşarj hattı da inşa edilecektir. Yeniçiftlik Atıksu Arıtma Tesisi Revizyon Projesi tamamlandığında mevcut tesis İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi haline gelecektir ve bu tesiste arıtılan atıksu, deşarj hattı sayesinde standartlara uygun olarak doğaya deşarj edilecektir" dedi. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yeniçiftlik Atıksu Arıtma Tesisi'nde Revizyon Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement